26.10.2019

Yläkerran muutokset

Vierashuoneen huonekalujen järjestystä on vaihdeltu moneen kertaan. Siellä on asuttukin väliaikaisesti paria yötä pidempään, joten silloin piti siirtää vielä lisäkaappi sinne, jotta vieraan ei tarvitse säilöä tavaroita matkalaukuissa.
Minä olen tuota huonetta enemmän käyttänyt hoitotilana, joten olen aina välillä halunnut kokeilla käytännön syistä jotain toisenlaista järjestelyä. Joskus siellä nukkuu neljäkin ihmistä, joten lattioille on pitänyt tehdä tilaa niin että patjat mahtuvat mutta että myös liikkumiselle jää tilaa. Kokeillaan nyt tätä järjestystä, miten se toimii.

Monet vieraat ovat kehuneet vierashuonetta, että siellä on hiljaista ja ihanaa nukkua. Kun muutimme sinne, totesimme että on kyllä hiljaista. Syitä tähän on monia. Pohdimme, että yläkerrassa ei ole juuri mitään sähkölaitteita. Lamput ja kelloradio ovat ainoita, jotka ovat koko ajan päällä. Ompelukoneet ja silitysrauta ovat päällä vain kun käytän niitä ja nekin sijaitsevat toisessa huoneessa. Hoitoja tehdessä käytän kaiutinta ja meditaatioita äänittäessä laitteita on useita (mikrofoni, tabletti ja puhelin) mutta näiden käyttö on silloin, kun kukaan ei nuku ylhäällä. 
 
2019


2021

2024 vierashuoneessa sänky, yöpöytä, penkki kuvassa oikealla (ei näy) ja iso pöytä. Isosta pöydästä näkyy yksi jalka kuvassa. Käytän sitä ommellessa leikkuupöytänä. 
Lisäksi vierahuoneessa on pieni pyykinkuivausteline. Siinä kuivatan vieraslakanat ja vieraat saavat kuivatettua pyyhkeensä siinä vierailun aikana. Myöhemmin päätin myydä tuon maton pois, koska ei sovi oikein mihinkään enää kuvionsa puolesta...
Vierashuoneeseen hankittu pimennysverho, koska osa vieraista valittaa kesällä valoisuudesta. Aurinko nousee toiselta puolen taloa, mutta ilta-aurinko laskee tälle puolen taloa.



Maalasimme vihdoin yläkerran eteisen jalkalistat ja vierashuoneen listat. Eteisessä oli sellaiset purppurat ja keltaiset, vierashuoneessa olikin ruskeat mutta eri sävyä mitä meidän maalaamat. Ja jalkalistoja kiinnittäessä oli maali rapissut, joten paikkausmaalausta piti tehdä siellä sun täällä.


Vessan peili käännettiin pystyyn ja kiinnitettiin seinälle eteisen puolelle, siinä oli juuri sopiva kolo sille vessan oven vieressä ja silti joogasalin ovi ei peitä peiliä, auki ollessaan. 
Vaihdoimme alakerran vessaan peilin tilalle peilikaapin, joten pyöreä vessan peili pääsi yläkerran vessaan. Eteisessä tai vierashuoneessa on ollut kapea omilla jaloilla seisova peili ja se on hankala, koska se pitää olla jossain nurkassa ettei sitä tuuppaa nurin. Ei ole mikään kovin jämerä, joten pelkään sen särkyvän. Nyt se sai uuden kodin. 

 

Portaikko on korkea tila ja olohuoneessa ollut rukki vie aika paljon tilaa, joten keksin, että mitä jos sen ripustaisi kattoon roikkumaan. Hyvältähän tuo näyttää. 



Lisäsin parvekkeen oven yläpuolelle tangon, johon ripustin vanhan pöytäliinan, jota ei koskaan käytetä. Päästää valoa läpi mutta estää naapureita näkemästä portaikkoon.


 
submit to reddit Delicious

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.