26.10.2019

Yläkerran muutokset

Vierashuoneen huonekalujen järjestystä on vaihdeltu moneen kertaan. Siellä on asuttukin väliaikaisesti paria yötä pidempään, joten silloin piti siirtää vielä lisäkaappi sinne, jotta vieraan ei tarvitse säilöä tavaroita matkalaukuissa.
Minä olen tuota huonetta enemmän käyttänyt hoitotilana, joten olen aina välillä halunnut kokeilla käytännön syistä jotain toisenlaista järjestelyä. Joskus siellä nukkuu neljäkin ihmistä, joten lattioille on pitänyt tehdä tilaa niin että patjat mahtuvat mutta että myös liikkumiselle jää tilaa. Kokeillaan nyt tätä järjestystä, miten se toimii.

Monet vieraat ovat kehuneet vierashuonetta, että siellä on hiljaista ja ihanaa nukkua. Kun muutimme sinne, totesimme että on kyllä hiljaista. Mutta yläkerrassa ei olekaan mitään sähkölaitteita, joista kuuluisi ääniä (esim.jääkaappi). Siellä on vain lamppuja.Maalasimme vihdoin yläkerran eteisen jalkalistat ja vierashuoneen listat. Eteisessä oli sellaiset purppurat ja keltaiset, vierashuoneessa olikin ruskeat mutta eri sävyä mitä meidän maalaamat. Ja jalkalistoja kiinnittäessä oli maali rapissut, joten paikkausmaalausta piti tehdä siellä sun täällä.


Vessan peili käännettiin pystyyn ja kiinnitettiin seinälle, tuossa oli juuri sopiva kolo sille. Vaihdoimme alakerran vessaan peilin tilalle peilikaapin, joten pyöreä vessan peili pääsee tuonne yläkerran vessaan. Eteisessä tai vierashuoneessa on ollut kapea omilla jaloilla seisova peili ja se on hankala, koska se pitää olla jossain nurkassa ettei sitä tuuppaa nurin. Ei ole mikään kovin jämerä, joten pelkään sen särkyvän. Nyt sen voi pistää kiertoon. 

 

Portaikko on korkea tila ja olohuoneessa ollut rukki vie aika paljon tilaa, joten keksin, että mitä jos sen ripustaisi kattoon roikkumaan. Hyvältähän tuo näyttää. 


Lisäsin parvekkeen oven yläpuolelle tangon, johon ripustin vanhan pöytäliinan, jota ei koskaan käytetä. Päästää valoa läpi mutta estää naapureita näkemästä portaikkoon.


 
submit to reddit Delicious

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.