15.10.2019

Pientä pintaremonttia makuuhuoneessa

Makuuhuoneen kaksi kaappia purettiin. Lattiaksi valitsimme kapean mäntylaudan, koska se tuntui rintamamiestalon tyyliseltä. Sitä leveyttä, jota muualla talossa on käytetty, ei enää ollut, vain leveämpää ja tätä kapeampaa. Lattia tehtiin komeroon asti. Näin komeron voi myöhemmin halutessaan purkaa. Seinät rakennettiin lattian päälle, kahdelle seinälle pintaan lisättiin kipsilevyt. Niin kuin muutenkin koko huoneeseen lukuunottamatta ikkunaseinää. Laudoituksen päälle laitettiin kipsilevyt, ikkunaseinällä oli lautojen päällä haltexia, nämä pinnat maalattiin ja sitten tapetoitiin.

Seinillä oli puolipanelointi, joka purettiin. Sen alla pinkopahvit olivat osittin veltostuneet ja repeytyneet. Ja tapettia oli niin monta kerrosta, että totesin että siistimmin saa tapetoitua kun purkaa kaiken.
Ilmeisesti talon lapset ovat saaneet piirtää tapeteille ennen vaihtoa, tai muutenkin. Kun tapettikerroksia purki, paljastui lyijykynäpriirroksia.
Valitsimme uuden tapetin Seinäruususta selaamalla kymmeniä tapettikirjoja. Oli hauska heitellä toiselle ehdotuksia ja jakaa mielipiteitä siitä miltä tapetti näyttää paperilla ja miltä kun se on seinällä.
Luulimme valinneemme paperitapettia mutta vasta noudettaessa selvisi että se olikin kuitutapetti. No, ei siinä kohtaa enää lähdetty vaihtamaan mutta tuli mieleen, että olisi pitänyt varmistaa.

Se tässä remontissa onkin ollut kantava teema oppimisessa, että varmista aina! Älä oleta, toisen oletus voi olla ihan jotain muuta kuin omasi.

Katto maalattiin, se oli (ehkä) valkoinen alunperinkin mutta kellastunut.

Käytimme niin paljon vanhoja listoja kuin pystyimme, mutta loput uusittiin. Valitsimme valkoiset, koska oviaukoissa oli valkoiset listat niin saimme samanlaiset kehykset joka puolelle. Muualla olemme käyttäneet lakattuja, mutta jotenkin valkoinen on siistimpi.

Komerossa seinät vain maalattiin ja sitten rakennettiin Sovellan hyllykokonaisuus omasta päästä. Sovellalla oli kätevä ohjelma netissä, jolla sai rakennettua omanlaisen kokonaisuuden, mutta sitä ei saanut muokattua ihan täysin meille sopivaksi, joten otimme siiitä vain esimerkkiä ja suunnittelin loput itse. Se vaatikin aikamoista mittailua, piirtämistä ja laskemista mutta kiva tuli ja veikkaan että saimme neliöt niin hyvn käytettyä kuin vain fyysisesti ja käytännöllisesti oli mahdollista.

 Tämä komero oli aika hankala purkaa, puupalkkeja meni ristiin rastiin mutta sitten väliseinästä meni läpi kun vähän nojasi...


Kaksi kerrosta muovimattoa liimattu yhteen. Näiden alla ohut puulevy, ja sen alla raakalauta, joka nyt poistettiin (me ei tehty sitä enää....) ja tilalle laitettiin mäntylaudat.Siitä sitten uutta rakentamaan:


Makuuhuoneen ovelta näkymä, komero vasemmalla. Lattiat asennettu ja peitetty, seinät ja katto työn alla.


Komeron sisäpuoli. Katto tulee valkoiseksi kokonaan ja keskelle jotain. Ei mennyt ihan pienellä listalla tuo vaihdoskohta mutta katsotaan...

Uusi komero sai ovekseen vanhan komeron oven.


Hyllyjen ripustuslistat on jo seinällä, mutta hyllyt täytyy vielä lisätä. Minä kun olen tämmöinen pätkä, hankimme tuolin komeroon, jonka avulla yllän ylimmekin hyllyille. Saa säilytettyä tuolla niin ei tarvitse aina olla jostain jakkaraa hakemassa.


  
submit to reddit Delicious

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.