14.10.2019

Pientä pintaremonttia

Pitkästä aikaa tulee tännekin jotain. Kun talo ostettiin (kesällä 2011, huh siitäkin on jo aikaa!!) niin silloin tehtiin tietysti iso remontti mutta on sen jälkeenkin remontoitu ja vaihdettu huoneita yms. Mutta ei paljoa olla kaikista pienistä jaksettu tänne raportoida. ;)

Kun aloitimme teimme vain niin sanotusti tärkeimmät ja haastavimmat. Halusimme tehdä sellaiset remontit, minkä keskellä ei ole kiva asua, ennen kuin muutimme taloon. Sen jälkeen olemme maalanneet, vaihtaneet listoja ym. vähän kerralla.

Nyt alkoi alakerran vessan kellastuneet ns.valkoiset seinät ja kaikki 7 erilaista listaviritystä ärsyttää. Kun sitten mietimme, että pitäisikö sitten muuttaa samalla yläkerran vessa ja ehkä jotain muuta niin sehän lähti niin sanotusti lapasesta....

Alakerrassahan ei tehty alussa muuta muutosta kuin että keittiö uusittiin ja siinä samalla kaadettiin puolet yhdestä seinästä. No kolmen huoneen lattiat olivat yhteinäiset, joten ne vaihdettiin. Mutta keittiöön yhdistyvät kaksi huonetta eivät oikeastaan muuttuneet kuin lattian verran ja toisesta maalattiin myös katto. Olohuone, eteinen ja makuuhuone jäi sellaiseksi kuin mitä ne ostettaessa olivat. Eteisen seinät maalattiin valkoiseksi (keltainen ei ole oikein mun väri).

Oli silloin puhetta että vaihdetaan lattiat muihinkin huoneisiin jossain vaiheessa. Muovimatto oli vähän halkeillut mutta muuten ok. Makuuhuoneessa oli kaksi kaappia, jotka olivat kattoon asti auki mutta ovi lyhyempi, joten sinne jäi jotain 50cm tilaa täysin käytämättä. Säilytystilat olivat muutenkin huonot alakerrassa, joten hankimme erillisen vaatekaapin makuuhuoneeseen. Silti meidän pyyhkeet, lakanat, verhot ym. kodintekstiilit säilytetään yläkerran vanhassa keittokomerossa, josta me siis teimme vaatehuoneen. Se on kuitenkin sellainen avonainen tila ja minua ärsyttää se, että vieraat pääsevät sinne. Ja kun lakanoita joutuu kuljettamaan kaikkien kerrosten välissä niin aloin kypsyä siihen.

Siitä lähti ideointi, saisiko makuuhuoneesta lohkaistua pienen tilan lisää komeroiden yhteyteen ja saisi rakennettua yhden ison komeron, jonne saisi hyllyt ja näin saisi tilan lattiasta kattoon käyttöön. No saihan sinne! Ja tästä lähti sitten sekin, että pistetään koko makuuhuone uusiksi!

Ja vaihdetaanko sitten samalla eteiseen ja olohuoneeseen lattiat? Me voimme sitten sulkea tuon puolen talosta remonttialueeksi ja muuttaa yläkertaan itse asumaan remontin ajaksi. Näin tehtiin.

Tammikuussa kävi firma katsomassa tiloja. He ovat tehneet paljon meidän alueella ja yksi naapuri kovasti ylistänyt, joten olimme vakuuttuneita. Olisimme halunneet tyypit, jotka tekivät meidän sauna-kylppäri-vessojen remontin mutta se firma ei ilmeisesti ole toiminnassa enää. Nettisivuja ei ole päivitetty eikä viesteihin vastattu.

Sovimme että joskus keväällä aloitetaan, kun lämmityskausi on ohi. No päästiin aloittamaan vasta heinäkuussa. Aika-arvio oli 2-3 viikkoa, mutta ajattelimme että hyvä jos kuukaudessa saa. Eikä meillä nyt sinänsä mikään kiire ole. Mutta ei haluta remontissa olla kuukausitolkulla....no toisin kävi. Elämme nyt lokakuun puoltaväliä ja nyt on viimeistely käynnissä. Ja ensimmäiset pakkaselle menneet aamutkin ehti tulla ennen kuin saatiin remontin tieltä irrotetut (ja vaihdettavaksi tuomitut) patterit takaisin seinille, joten ihan ei mennyt tuon lämmityskauden ulkopuolelle tämä remontti.

Niin, tosiaan patteritkin meni sitten vaihtoon samalla.... Totesimme että maalämpöpumpun kanssa toimii todella hyvin nuo kaksilehtiset patterit, niinpä eteisen ja makuuhuoneet patterit päätettiin vaihtaa.

Tavallaan remontti oli aika pieni mutta tavallaan aika iso. Mutta tulipahan tehtyä ja upeitahan nuo huoneet nyt ovat.

Kirjoitan vielä jokaisesta huoneesta erikseen omat tekstit niin ei tule jättitekstiä tästä (tais kyllä tulla jo)...

Keittiöön siirtyi hyllyt ruokahuoneesta:
 
submit to reddit Delicious

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.