7.10.2012

Kompostit täynnä

Esa rakensi vuosi sitten ystävämme avustuksella puisen kompostin pihan perälle. Samalla tuo pientä näköestettä kävelypolulle. Ostimme viime syksynä Biolanin kompostorin, joka toimii vuoden ympäri. Toki on jäässä talvella mutta kyllä siellä jotain tapahtuu, koska sieltä sai jo multa-ainesta ja aika nopeasti alkoi pöhistä keväällä. On toki sellaisessa paikassa että aurinko paistaa siihen.
Nyt kaikki nämä ovat täynnä! Lähinnä omenoita. Ja huonontuneita omenoita tulee koko ajan lisää, joten mietimme että mitä teemme. Pitääkö pihalle kaivaa yksi iso kuoppa, jonne omenat heitetään. Mutta koska pihan perällä vanha kurkkupenkki on mielestäni mullan tarpeessa ja halusin levittää ja möyhiä sitä joka tapauksessa, keksi Esa että heitetään omenat sinne vierelle (tuolla kuvassa takana, missä kasvoi nyt krassia ja kesäkurpitsaa). Sekoitetaan nekin siihen iloiseen kasaan! :)


Ja näin kärräämme nyt sitten omenoita sinne. Tyhjensimme eilen jo muutaman kottikärryllisen ja ämpärillisen. :)
Lisäksi kohopenkki on liian iso, ei oikein kunnolla yllä mistään kohtaa, joten nyt voi sitten muotoilla siitä uudestaan kaksi vähän pienempää ja tasoitella maata ehkä vähän. Toisella puolen kasvimaan ja nurmikon välillä on pieni oja. :)
Kiskoin viimeiset kesäkurpitsat irti kasveista ja nyppäsin nekin irti maasta ja jätin kasaan multautumaan. Aika hyvin tuota kurpitsaa tuli, mutta ei ongelmaksi asti. Viimeiset olivat aika kosteita ja mätänivät heti, jos jäivät liian pitkäksi aikaa. Ja koska aurinkoa ei juuri ole näkynyt, ovat myös väriltään aika vaaleita.
submit to reddit Delicious

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.