5.10.2012

Hiilijalanjälki

Aika karua luettavaa oli tuo hiilijalanjälki-testi mutta melkein arvasinkin sen.
http://217.149.57.171/hs/hiilijalanjalki/
Meillä oli 9205 Kg CO2 mikä oli reilusti yli keskiarvon. :(
Mutta siinä mielessä huono testi koska siinä ei kysytty esim. mistä kasviksensa hankkii. Ostaako vai viljeleekö itse. Voisin kuvitella että silläkin joku merkitys on, ettei ihan kaikkea osta vaan käyttää oman pihan antimia. Siihenkin tietysti vaikuttaa kaikki myrkyt yms. mitä käyttää.

Vaikka meillä on iso talo ja monta huonetta vain kahdelle ihmiselle, mietin juuri eilen, että ehkä se nyt ei ole niin paha. Koska meillä kuitenkin yöpyy aika usein vieraita tuolla yläkerrassa. Joogasali on käytössä joka päivä ja voi olla että siellä järjestetään pieni kurssikin piakkoin.

Lämmityskustannukset syövät maapalloa aika reilusti mutta toivottavasti saamme jossain vaiheessa vaihdettua vähän ekologisempaan lämmityssysteemiin...

Maalämpö ois iso ja kallis projekti ja niin monimutkaiselta kuulostava, että palkkaisin kyllä mielläni jonkun ammattilaisen tekemään pohjatyön yms. Samalla vois kaivaa ne salaojat, koska pihaa joutuu kuitenkin kaiveleen.
 http://www.meidantalo.fi/artikkeli/energiaremontti-2-oljy-vaihtui-maanlampoon

Aurinkopaneeleja meillä sais hyvin katolle, koska sinne paistaa koko päivän aurinko ja on vinokatto. Mutta miten sen sais liitettyä öljypolttimeeen, on sitten toinen juttu. Mutta olen lukenut juttuja ihmisistä jotka näin ovat tehneet.
 

Kun aika on vaihtaa öljykattila niin miksei sitten voisi miettiä pellettilämmitystä....
http://www.meidantalo.fi/artikkeli/energiaremontti-4-pellettikattila-oljyn-sijaan

Kaukolämpöön emme voi liittyä, koska se ei onnistu tällä alueella. :(
submit to reddit Delicious

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.