24.7.2024

Työtilan ja joogasalin maalit ja tapetit

Alakerran makuuhuoneesta, nykyisestä tv-huoneesta jäi yksi kokonainen rulla tapettia yli. Ja paloja. Päätin hyötykäyttää nämä joogasalin ikkunaseinään. Näin ikkunaseinä toi valoa huoneeseen ja muut seinät voisi maalata.

Yläkerrassa kaikki upeat lakatut kaapinovet ovat maalattuja ja olen niitä jo vierahuoneen puolella rapsuttanut puhtaaksi ja maalannut uudestaan. Siitä kokemuksesta tein päätöksen jättää tälle erää joogasalin kaapin oven sellaiseksi kuin se on. Täytyy katsoa kuinka istuu lopputulokseen, pitääkö se maalata myöhemmin.

Kumpi maali, tummanvihreä vai sinisempi?




Tapettien asettelu ei ollut ihan yksinkertaista. Palojen laskeminen meni pieleen, mutta koko seinä saatiin peitettyä. Ja pieniä paloja esim.paikkaukseen myöhemmin, jäi yli.
Seinä oli haltex-levyä, jota yritettiin paikkailla mutta pinta oli todella epätasainen. Valitettavasti se näkyy tapetin alta joissakin kohdissa. Olisi pitänyt laittaa joku kerros ennen tapettia. 






Löydätkö kuviosta poikkeaman? Tapettivuodat eivät tietysti asettuneet tasaisesti, joten "virhe" piti piilottaa johonkin. Joku tietysti olisi laskenut tämän ennen kuin alkoi tapetoida, mutta joku teki toisin....









Seiniin laitettiin pohjamaalia pari kerrosta, koska väri oli niin voimakas. Varsinaista maalia tuli 2-3 kerrosta.









Kynnykset ovat karsean näköisiä koko talossa. Muutamassa maali ihan ok. Puinen kynnys myös kulunut monin paikoin. Monia kertoja pohdittu kynnysten maalausta tai uusimista mutta on se niin iso urakka ettei olla siihen lähdetty. Nyt ajattelin vähän kokeilla kuinka helposti maali irtoaa. No sehän irtosi. 

Kyllä kynnystä sai tovin raaputtaa ja hinkata mutta sain monesta kohdin puupinnan näkyviin. Jos ei tilassa olisi muita kynnyksiä, olisin jättänyt ilman maalia. Mutta eteisessä on neljä ovea, joten yksi kynnys pistäisi silmään liikaa. Eli maalilla mennään.






submit to reddit Delicious

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.