13.7.2024

Joogasali tyhjäksi

Olemme ostaneet talon 13 vuotta sitten. Eli yläkerran remontista on 12-13 vuotta. Teimme sen enimmäkseen sen jälkeen, kun olimme muuttaneet taloon jo.

Joogasaliin tuli ompelimo vuonna 2019-2020, kun aloin opiskella mittatilausompelijaksi. Jostain syystä viihdyin tässä huoneessa paremmin kuin vierashuoneen puolella vaikka se on hiukan isompi. Molemmissa huoneissa ompelimoa on pidetty. Ompelimon asiakkaita ei vain enää tuntunut olevan ja omakin kiinnostus ompelijan hommiin hiipui. Minua alkoi kiinnostaa uudelleen ihmisten hoitaminen. Opiskelin valmentajaksi ja erilaisia hoitomenetelmiä, akupunktiohoitoja tein jo vuodesta 2012 alkaen mutta jälleen asiakkaat katosivat jossain kohtaa.

Joogasali on toiminut siis tilana, jossa joogataan, pidetään ryhmävalmennuksia ja naisten piiriä, lauletaan mantroja, hoidetaan ja valmennetaan. 

Kun huoneessa viettää enemmän aikaa, alkaa seinien moniväripaletti häritä, joten tuumailin hetken ja päätin pistää seinien värit uusiksi. Lisäksi ikkunaseinän panelointi oli hiukan....sanotaanko erikoinen. Sitä on purettu jo pattereiden vaihdon yhteydessä, jolloin alta paljastui sininen väri. Halusin paneloinnin pois ja yksinkertaistaa värimaailmaa.

Kun ostimme talon, tämän huoneen seinät olivat ruskeita ja sinisiä. Sinisen maalin alla oli kolme tapettia. Tosin yksi tapetti tuntui olevan vain joissakin kohdissa, olisiko sitä onnistuttu poistamaan enimmäkseen jossain vaihdossa.
Mutta tässä huoneessa siis ollut valkoisella pohjalla harmaita kuvioita ja toisessa tapetissa harmalla pohjalla valkoista ja sinistä kukkaa. 

Nyt tulee valkoisella pohjalla harmaata kuviota.




Huone tyhjennetty:

Panelit poistettu (siniseksi maalattu tapettikerros alla). Me laitoimme tuohon yläosaan edellisen remontin yhteydessä valkoista maalia.



Ikkunaseinältä poistettu meidän laittama tapetti paneloinnin yläpuolelta. Paneloinnin alla 2-3 kerrosta tapettia, joista viimeisin tapetti oli maalattu siniseksi.


Historian kerroksia:




Pohjamaalina Uula, nurkkiin laitettu tapettia pohjamaalin alle.



Muurissa valkoista, sinistä ja ruskeaa maalia. Ruskea maali osittain irtoaa tosi helposti, isoina muovimaisina kalvoina mutta joissakin kohdissa ei tunnu irtoavan millään. Sininen maali todella sileä ja liukas pintainen, tulee mieleen turkoosi vesi ja pohdin, pitäisikö jättääkin mutta on turhan räikeä.

Ikkunaseinän panelin ja lattialautojen välissä oli iso rako. Rako ratkaistu muualla lattian päällä makaavalla listalla mutta ei miellyttänyt enää. Niinpä teetätin naapurilla palikoita, joilla peitin raon.








Tavarat viety vierashuoneen puolelle...



submit to reddit Delicious

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.