20.10.2011

Neuvoja

Katselin telkkarista ohjelmaa, jossa nainen kertoi, että oli joutunut taistelemaan taloa rakentaessa, että saa sellaisen kuin haluaa. Eli pienen ja vain oleelliset tilat. Esimerkiksi se, etteivät he halunneet rakentaa kodinhoitohuonetta oli kummastuttavaa. Meillekään ei tule kodinhoitohuonetta! :)
Hassua miten kaikilla meillä on niin erilainen käsitys siitä mitä talossa pitää olla. Meille on neuvottu/oletettu että meille tulee ehdottomasti astianpesukone, integroidut kodinkoneet (AINAKIN hella, keittolevyt, mikro), takka tai muu tulisija, lattialämmitys...ei nyt muita tule mieleen. :)
Käytetyistä materiaaleista onkin sitten jo ihan oma vääntö! :) Ei saisi rakentaa vain puusta ja muista luonnollisista aineksista. Pitää käyttää muovia ja liimaa. Miksi? Ne ei hengitä, ei pääse ilma ja kosteus kiertämään ja minä en halua hengittää muovin ja liiman kemikaaleja.
Raha on myös sellainen, jota oletetaan olevan rajattomasti. Aina kun on jostakin puhe, sanotaan ettei se nyt paljoa maksa. Ei varmaan mutta jos ostelee paljon sellaisia, jotka eivät paljoa maksa, alkaa loppusumma ollakin hurjan suuri. Sillä, että käytetään Talossa ja Talolla olevia materiaaleja hyväksi, säästetään monta euroa!
Neuvoja on riittänyt joka tuutista ja olettamuksia ihmisillä on paljon. Täytyy vain muistaa aina keskustellessa kertoa kuinka meillä asiat hoidetaan niin on selkeämpää juttua. :) Ja yrittää muistaa, ettei ota kaikkea itteensä. Se onkin allekirjoittaneelle ehkä se kovin pala. ;)

Tänään tein tapetointihommia. Tapetoin nurin päin (joogasali, kuva alhaalla) ja niin, ettei kuvio jatku (vaatehuone).
Joku ammattilainen voisi olla kauhuissaan katsellessaan jälkeä. :)

Tässä mun tapetointipöytä:

Vaatehuoneen tapettiosuus jää todennäköisesti pöydän tai kaapistojen varjoon ja lattialaudat painavat alareunat lopullisesti kiinni. Paikkasin kolot lattian/seinien palasilla, puukitillä ja purulla. Päälle suojapahvia ja sitten tapetti. :)

Joogasalin seinälle laitoin tapetit, jotta pinta olisi tasainen maalaamista varten. Alla oli haltex-levyä eli se olisi imenyt maalia kovasti ja maalausjäljestä olisi tullut ruma kolojen yms. takia. Kuvassa näkyy myös mun seisomateline...huoneessahan ei ole lattiaa...eli tuoli on kahden lankun päällä, jotka siirsin aina sopivaan paikkaan koolausten päälle. :) Äidit, älkää katsoko!
submit to reddit Delicious

2 kommenttia:

  1. kaunis ruusutapetti! tuliko talon mukana? :)

    VastaaPoista
  2. Juu. Kaikki tapetit, mitä ollaan käytetty, tulivat kaupan päälle. Onneksi päästiin kurkkaamaan mitä edelliset asukkaat olivat heittämässä pois ennen muuttoaan ja saatiin pelastettua aika paljon hyvää kamaa. :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.