23.9.2012

Omenachutney

Omenachutney-resepti

- omenoita kuorittuna ja pilkottuna 1kg
- rypsiöljyä/gheetä 8rkl
- kuorittua ja raastettua inkivääriä 2rkl
- 5cm:n kanelitankoja 4kpl
- aniksen siemeniä 2tl
- kuivattua ja murskattua chiliä 3kpl (maun mukaan riippuen tulisuudesta)
- kokonaisia neilikoita 10kpl
- asafoetida/hing 1/4tl
- kurkuma 2tl
- intiaanisokeria 6rkl
(- vettä 4tl)

Kuori ja pilko omenat pieniksi paloiksi.  Omenoiden päälle voi halutessaan lisätä sitruunamehua, eivät tummu.
Lämmitä öljy/ghee pannulla, kun öljy on kuumaa, laita pannuun inkivääriraaste, kanelitangot, aniksen siemenet, murskatut chilit ja neilikat. Kuumenna kunnes aniksen siemenet ovat tummia.
Lisää asafoetida, kurkuma ja pilkotut omenat. Kuumenna omenia 5-6minuuttia täydellä teholla tai kunnes ne alkavat tummua. MUISTA SEKOITTAA KOKO AJAN!
Lisää tarvittaessa 4tl vettä. Eli jos omenoista tulee pannulle nestettä, vettä ei tarvitse lisätä.
Laita kansi päälle ja keitä 15min, sekoittaen usein, kunnes omenat pehmenevät. Muussaa omenat ja lisää sokeri. Kuumenna ja sekoita kunnes chutney paksunee.
Poista kanelitangot ja neilikat.
Purkita ja säilö tai syö heti.

Muista kuumentaa purkit vähintään 100asteessa 15minuutin ajan!
Kääri sanomalehteen ja laita purkkien suut kohti takaseinää, keitä kannet. Keitä myös lusikat yms. mitä käytät säilönnässä. Homeinen chutney ei ole kiva löytö jääkaapista tai kellarista.

Chutneyn voi laittaa isoon purkkiin, josta siirtää pienempään syötäväksi. Jos joku ottaa likaisella välineellä, ei mene koko tuotos pilalle. :)

Chutneya voi syödä puuron kanssa, leivän päällä tai sellaisenaan hillona tai intialaisen ruuan lisukkeena.
submit to reddit Delicious

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.