30.4.2012

Sadevesiputki

Meillä oli yhdellä nurkalla saavi, johon sadevesi valui rännistä. Siitä sitten letkua pitkin maahan (ettei valu saavin reunojen yli), mutta koska maa vietti väärään suuntaan, ei tämä oikein toiminut. Piti käsipelin käydä heiluttelemassa putkea, jotta vesi valuisi pois.
Nyt kaivoimme maan auki ja laitoimme sinne putkea, johon ohjaamme veden rännistä. Aikamoinen urakka....

Maasta löytyi lahonnutta vaneria, muovimattoa, Enso-levyä ja styroksia..... Jälkimmäinen routaeristykseen, tosin näytti siltä että oli routaeristetty ihan nurmikon (tai totta puhuen sammalikon) alustaakin. Vaneria ja kappale sitä ah niin retro-trendikästä Enso-levyä oli sitten ilmeisesti käytetty jonkinmoisen öljytiivistyksen tekoon paikalle jossa on auto on seissyt. Kaikkien näiden päällä erinäinen kokoelma muoveja. Kuvassa jo mallaillaan putkea paikoilleen. Mutta tämä siis rappusten luona.

Kaivuu tehtiin eilen ja tänään saimme peitetty suurimmaksi osaksi. 
Laitoimme styroksit jätesäkkien sisään, vanhat maassa olleet muovimatot siihen päälle ja siihen vaan maata niin että saadaan oikea korkeus. Vähän nurmikonlaitto jäi kesken, mutta aika hyvältä piha näyttää. Ei enää siltä kuin joku iso myyrä ois käyny siellä vähän tonkimassa.... Ja nyt sitten ylijäämävesi menee tynnyristä letkua pitkin tuohon tynnyrin kylkeen tuotuun putken päähän.

Niin tosiaan, nyt se sitten valkeni että ne mustavalkoraidalliset levyt keittiöiden ja yläkerran vessan seinissä olivat juurikin tuota Ensoa, eikä sittenkään mitään keinoaineista jäljitelmää kuten levyn ulkoasusta arveltiin (vaikea keksiä miksi muuten pihasta löytyisi sitä), ja ne puretut kappaleet kun meni kaatopaikalle... eipä silti että olisi ne pitänyt purkaakin huomattavasti varovaisemmin jotta niitä olisi kukaan voinut järkevästi uusiokäyttää. Retro-hifistelijät ja rmt-maanikot vihannevat meitä tämän syntimme takia syvästi.


submit to reddit Delicious

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.