20.3.2012

Luomu

Meidän viemäri ei oikein vedä, jos suihkusta tulee liian kovalla paineella vettä, syntyy lattialle lammikko. :(
Esa pohtikin, että voiko luomusaippuoissa olla niin paljon rasvaa, että se jotenkin jäisi viemäristöön ja siten aiheuttaisi tukosta? Käytämmehän me myös tosi rasvaisia rasvoja, minä etenkin kun ihoni on nyt huonossa kunnossa. Ihorasvoissamme on oliiviöljyä, sheavoita, auringonkukkaöljyä ja mehiläisvahaa...

Lakanaan tänään tahranpoistoainetta hinkatessa mietin, että voiko luomusta olla haittaa. Lakanassa oli rasvaläiskiä, koska olen laittanut yöksi rasvaa käsiini, puuvillahanskat päälle mutta tuleehan se niistä läpi.
Ihoni on nyt oikutellut ja tänään oikeesti aloin miettiä, mitä teen jos lääkäri sanoo etten voi tehdä nykyistä työtäni! Itken ja huudan!
Olen lisännyt koko ajan enemmän ja enemmän luomuruokia, luomuihonhoitotuotteita, luomupesuaineita yms. luomuina viimeiset kymmenen vuotta. Enemmän varmaan viime vuosina. Moni ongelma on poistunut mutta on tullut uusia....

Jäin siis pohtimaan, että voiko se, että käyttää luomu- ja luontaistuotteita aiheuttaakin sen tässä kemikaalien, hajusteiden ja lisäaineiden maailmassa, että alkaakin voida huonosti, kun on kosketuksissa näiden edellä mainittujen kanssa? Eli kun olen niin luomu kuin lähes mahdollista (vieläkin voisi parantaa) ja joudun olemaan kosketuksissa työssäni vaatteiden kanssa, jotka on pesty todella voimakkaasti hajustetuilla pesuaineilla, alan voimaan huonosti ja saamaan oireita? Pitääkö mun alkaa kampanjoimaan asiakkaillemme, kuinka pahoja aineita hajusteet ovat? Ei huono idea! :D

Olenhan minäkin käyttänyt hajustettuja pesuaineita ja hajuvesiä, mutta nyt en kestä niitä yhtään. Yksien vieraiden jäljiltä tuuletin useampaan otteeseen peitot ja tyynyt mutta tuoksu vain ei suostunut lähtemään. Töissä minulla on pitkiä kalsareita myöten vaihtovaatteet, koska tuoksu (tai minun mielestä haju) tarttuu vaatteisiini vaikken pitäisi lasta sylissä kuin hetken koko päivän aikana. Mitä nämä aineet tekevätkään LAPSELLE?? Yhdelle perheelle suosittelin pesupähkinöitä, koska lapselle on nyt alkanut ilmetä ihottumaa ja allergiatyyppistä kutinaa yms. etenkin vaippa-alueelle. :( Äiti kiitteli kovasti ja oli selkeästi tyytyväinen tästä vinkistä.
submit to reddit Delicious

2 kommenttia:

 1. Samanlaisia kokemuksia minullakin! Äidilläni on tapana pestä lasten vaatteita heidän siellä ollessa ja joudun aina tuulettamaan vaatteet ja pesemään ne monta kertaa ennen kuin saan niistä pesuaineiden ja huuhteluaineiden hajun pois.
  Olen varmaan herkistynyt hajusteille luomun seurauksena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on itse asiassa kiinnostava kysymys, että mistä se herkkyys hajusteille oikein tulee (varsinkin kun siihen ei tiettävästi kukaan oikein osaa sanoa kaikenkattavaa oikeaa vastausta). Omalta kohdaltani voin sanoa vain sen, että sikäli kun muistan, meillä kotona käytettiin hellävaraisia, herkille ja allergikoille sopivia pesuaineita jo kun mie olin pieni, en tiedä mistä lähtien moisia vaihtoehtoja ylipäätään on ollut olemassa laajemmin saatavissa, mutta kuitenkin ennen teini-ikääni jo. Mie en koe herkistyneeni hajusteille mitenkään erityisesti, toki liian voimakas haju on yksikertaisesti liian voimakas ja ilman että on turruttanut hajuaistinsa siihen ei kellään pitäisi voida olla päinvastaista sanomista. Luulenkin että vuosikymmenien mittaan on käynyt nimenomaan niin, että hajusteiden "kilpavarustelu" on johtanut siihen, että niitä käytetään entistä enemmän, ja siksi niitä käyttävien hajuaisti yksinkertaisesti turtuu näille aineille.

   Mutta kun nyt tuli tämä kirjoitus esiin, tulkoon samalla päivitetyksi tällekin sivulle tieto siitä, että kevväämmällä tehdyn viemärin liitoskaivon puhdistuksen yhteydessä kävi ilmi, että ei tuolla viemärin tukkoisuudella mitään yhteyttä todennäköisesti ollut noihin rasvaisiin luomusaippuoihin, vaan eiköhän se knööli siellä putken päässä ollut seurausta tyhmyyksissään viemäriin päästetystä sinne kuulumattomasta remonttiliitännäisestä (ei-luomu-)aineksesta.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.