11.1.2014

Säätöventtiilin säätö, osa 2

Kuten viikko sitten kerroin, lämpimän veden syöttösekoitusventtiilin varaosien vaihto ei mennyt ihan putkeen silloin. Voin myös kertoa, että eipä siitä "korjauksesta" paljon parannusta asiaan tullut, venttiili sääti varsin portaittaisesti ja jumittui sittemmin ilmeisesti uudemman kerran. Tänään sitten otin uudelleen venttiilin auki ja kaivoin pois entisen männän muovisen kehän, joka oli lähes kuin liimattuna venttiilin rungossa kiinni. Järsin ensin kehää puukolla ohuemmaksi kunnes totesin että parempi tylsyttää rautasahan terä kuin puukko, kihnutin sahan terällä kunnes siitäkään ei enää oikein tuntunut olevan iloa (hankala asento ja ahdas paikka sahailla) ja lopulta raa'asti mursin kehän poikki meisselin kärjellä. Sen jälkeen piti vielä nitkutella kehää edestakaisin jotta se luovutti ja tuli pois. Venttiilisylinteriin oli kalkista ja ties mistä muodostunut pykälä jumittuneen kehän viereen, hioin sen sileäksi vesihiomapaperilla.
Nyt venttiili on taas kasattu ja säädetty, ja ensituntumalta vaikuttaa että nyt säätö toimii kuten pitääkin, eli tasaisesti. Toivotaan nyt että se toimii myös pitkään - silloinkin, kun joku on suihkussa.

Innostuin myös kaivelemaan yläkerran vessan säiliötä, se kun valuttaa hiukan vettä (yöllä kuulee kun "joku vetää vessan yläkerrassa"). Tulos: sulkulevy on hapertunut. Olis voinut käydä päivällä ostamassa uuden kun olis tajunnut, mutta jos vaikka sitten maanantaina. Toki se putkari, joka siihen vessaan pitäisi myös tilata, voisi vaihtaa kumin myös, mutta kun ei sitä tiedä milloin sen sinne saa tilatuksi...
submit to reddit Delicious

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.