18.5.2013

Meillä on uusi lemmikki!

Se on aika arka ja sen voi helposti hukata. Ei tarvitse ruokkia eikä ulkoiluttaa.Jäniksen poikanen siis. Melkein nappasin kiinni eilen kun siistin kukkapenkkiä. Kukkapenkissä on viime syksyn jäljiltä sellaisia ruskeita lehtimattoja ja kukat yrittävät epätoivoisesti tulla sieltä läpi. No, rikoin niitä ja heittelin pois kukkien päältä kunnes tajusin, että tällä kasalla on silmä!
Tarkastelin kauempaa ja tunnistin pupuksi. Aamulla sitä ei näkynyt mutta päivällä Esa kuuli sen rapistelevan pihassa ja sai otettua kuvan. Nökötti pesupadan vieressä kukkapenkin vieressä ihan paljaana, mutta liikkumatta. :)
submit to reddit Delicious

3 kommenttia:

 1. Onpa hieno suojaväri pupulla! Kyllähän pari jänistä puutarhaan mahtuu. Pitää sitten vain nuoret hedelmäpuut suojata talveksi. Onnittelut Esalle hyvästä kuvasta.

  VastaaPoista
 2. Ei tartte. Ainakin tähän asti ovat vuosikymmenet pihassa seisseet omenapuut saaneet olla rauhassa. Eikä muissakaan puissa mitään jälkiä ole ollut. Ihme sinänsä kun kaikki aina kauhistelevat jänisten tekemiä tuhoja. :)
  Ilmeisesti tällä alueella niille on muutakin syötävää.

  VastaaPoista
 3. Kiitos. Sikäli tämä valokuvamalli oli kiitollinen kohde, että pyrki nimenomaan pysymään liikkumattomana paikallaan kun tuli lähelle. Eilen illalla kyllä kävi sitten niin, että epähuomiossa tultiin kai liian lähelle (niin, ei tuota otusta kyllä huomaa kauempaa ellei tiedä mihin katsoa) kun yhtäkkiä alkoi kauhia rapina ja jostain reilun metrin päästä ryntää pupujussi karkuun kuin tuli olisi ollut hännän alla. Sinne se loikki kävelytien toiselle puolelle, pusikoitahan täältä kyllä löytyy piilopaikoiksi.

  Niin kyllähän joku oli jyrsinyt yhden puun tyviversot talvella, mutta ilmeisesti meidän pensaat ei jänölle maistu ja ihan äkkiä tälle pihalle ei uusia puita tarvitse istuttaa. Hopeapajukaan ei taida kuulua suosikeihin, vaikka ojanvarsipaju kai sentään kelpaa. Niitä onkin tuolla alempana rinteessä tarjolla.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.