10.11.2012

Marjoista herkkuja

Pakastimme paljon pihamme marjoja ja saimme kesällä vierailtamme mustikoita ja mansikoita, joita pakastimme myös. Mietin pitkään että milloin niitä voi alkaa syömään.... :)
Ja totesin, että mitä turhia säästeleen! Enhän ole moneen kuukauteen syönyt tuoreita marjoja!

Niinpä tein mustikkapiirakkaa. Olen yhdessä kahvilassa syönyt valkosuklaa-mustikkapiirakkaa ja se on ollut taivaallista. En olisi uskonut, että valkosuklaa ja mustikka sopivat niin hyvin yhteen. Mutta kyllä! En muutenkaan ole koskaan ollut valkosuklaafani, koska se on niin makeaa.
Pohjan ohjeen lainasin Vegaanin UUDESTA keittokirjasta (nimellä Annikin marjapiiras) ja päällisen sovelsin itse. Pohjaa muokkasin sen verran, että laitoin kauramaidon tilalle vettä. Päälle siis laitoin mustikat ja suklaan pilkoin veitsellä kuutioiksi. En muista enää minkä merkkinen suklaa oli, mutta vegaaninen tottakai. :)

Tein viime viikonloppuna mansikka-valkoherukkapiirakkaa samalle pohjalle. Ja se meni kaupaksi kuin häkä! :) Bhaktat välttävät makeaa ja etenkin valkoista sokeria, mutta koska minä käytin intiaanisokeria, se oli ok ja he söivätkin useita palasia. :)

Olen tehnyt jo toisen (vai kolmannen?) glögimausteliemen ja juonut siis glögiä. :)
Kun teemme glögiä, laitamme maustelientä, rypälemehua (sokeroimatonta ja luomua) ja mustaherukkamehua (sokeroimatonta). Nyt käytin kuitenkin omaa mehua, jossa on punaisia ja mustia herukoita. Ihan hyvää tuli niilläkin. Yhden satsin tein vahingossa mehusta, jossa oli punaisia herukoita ja vadelmaa. Ja glögi maistui vadelmalta! Ihan vähäsen vain.
Mutta siinä tuli sitten mieleen, että niitä vadelmia oli tosi vähän siinä mehustimessa, joten voi tehdä ensi kesänä pelkkää vadelmamehuakin vaikkei marjoja paljon tulisikaan, makua riittää!
submit to reddit Delicious

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.