4.2.2012

Viljelijän unelmointia

Täällä pakkasen keskellä (aamulla -28 astetta) miettii vain kesän lämpöisiä päiviä ja viljelyksiä. Telkkaristakin on alkanut tulla puutarhaohjelmia, joten kevät on jo ovella. ;)
Perunat ajateltiin laittaa kasvamaan edellisten asukkaiden sadosta. Säästämme muutaman kympin, kun ei tarvitse ostaa siemeniä/siemenperunoita eikä peruoita kaupasta, jos sato vain onnistuu. Tämä lajikkeen nimi ei ole tiedossa, mutta on hyvää perunaa meidän käyttöön (laatikoihin, keittoihin, patoihin) ja on säilynyt tähänkin asti hyvin. Muutama itää, mutta ei se mitään.
Mummoni neuvoi, että otetaan 2-3 viikkoa ennen istuttamista perunat (jotka haluaa käyttää siemenperunoina) lämpöseen, laitetaan maahan ja kerätään satoa muutaman kuukauden päästä. Mummo tietysti käski lannoittaa mutta mehän sitä ei olla harrastettu tähänkään saakka juurikaan. Joskus Helsingissä laitettiin kukkapenkkeihin lannoitetta ja kalkkia laitettiin esim. pinaatin juurelle, koska sammalta kasvoi paikoin.

Esa vei gerberan ja ruusun autotalliin, koska kuistilla alkoi olla jo pakkasta! Saa nähdä selviääkö ne tästä talvesta. Gerbera ei tehnyt viime kesänä kukkia lainkaan. :( On kuulemma aika vaikea kasvi kasvattaa Suomessa.
Jännittää myös, että kasvaako tuo rahapuu vielä herukan alla. Oli se sen näköinen, että se on muutaman vuoden siellä ollut, joten toivottavasti jatkaa kasvuaan.

Siemenet on tilattu mutta eivät ole vielä saapuneet.
Kesää odotellessa. :)

submit to reddit Delicious

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.