13.8.2011

Oravannahkakauppaa

Ihanaa kun nykyään on törmännyt ihmisiin, joiden kanssa voi tehdä ns.oravannahkakauppaa eli vaihtaa palveluksia. Valitettavasti on edelleen ihmisiä, jotka eivät usko vaikka sanoo, ettei tarvitse mitään maksaa tai antaa. Kun tekee toiselle hyvää, kyllä se tulee muodossa tai toisessa takaisin. Ja useimmat arvostavat pyyteetöntä auttamista. On sellaisiakin, jotka eivät edes tajua saaneensa apua tai palvelusta ihan ilmaiseksi. :(
Ehkä tämä "liike" johtuu siitä, että ihmisillä ei ole hirveesti ylimääräistä rahaa mutta tarvetta hierontaan, hyvään ruokaan jne. löytyy kuitenkin. Mikäs sen parempaa kun voi vaihtaa hieronnan esimerkiksi täytekakkuun, jota ei itse olisi osannut tehdä!
Onneksi on olemassa aikapankkeja, minäkin liityin täällä. Ja olen saanut jo yhden muuttoapulaisen. :)

Minun sydäntäni riipaisee, kun heitetään suht. hyväkuntoista tavaraa roskiin. Meillä riittää kierrätyskeskuksia ja jätteenkäsittelylaitoksia joihin voi ilmaiseksi tai pientä maksua vastaan viedä, miksei siis käytetä sitä. Tai voi myydä netissä (facebook, Keltainen pörssi, Huutonet...). Olen itsekin säästänyt varmasti satoja euroja dyykkaamalla roskiksia, ostamalla netin välityksellä, kirppiksiltä, työkavereilta jne.

Saimme paljon tavaraakin talonoston yhteydessä ja nyt annamme myös takaisin. Eli katajaa jaoimme naapureille (ja saimme tarjouksen huippuhalvoista koivukuutioista) ja vanhat keittiökaapistotkin ovat ehkä menossa uuteen kotiin. Pari kaappia jätämme itselle. Lisäksi marjoja pihassa riittää, mutta ei ehdi kaikkia itse poimimaan, joten olen sanonut muutamalle tutulle, että saa tulla poimimaan. :)

submit to reddit Delicious

2 kommenttia:

 1. Olisko tässä pitänyt olla joku linkki siihen aikapankkiin mistä muuttoapulainen löytyi?

  VastaaPoista
 2. Ei. :)
  Mutta lisäinfoa aikapankeista:
  https://sites.google.com/site/aikapankki/aikapankit-suomessa
  http://www.aikapankit.fi/

  VastaaPoista