27.8.2011

Betonipölyä

Kellarissa on kuulema - olen itse flunssaisena kohtalaisen kykenemätön ottamaan osaa talon puuhiin juuri nyt joten luotan silminnäkijälausuntoon sekä kuvalliseen todistusaineistoon - ns. hävityksen kauhistus. Ekana päivänä (keskiviikko) piikkaus jatkui iltamyöhään (toivon, että iltavuorossa urakoineet Suomenlahden eteläpuoliset työmiehet malttoivat kuitenkin lopettaa ennen yötä), ja sinä aikana hävisi saunan seinien sisäpuolelta kaikki lattia mukaanlukien ja tulevan kylppärin puoleltakin suurin osa. Tänään (perjantai) oli ilmeisesti saatu piikattua esiin myös lähes kaikki kellarin viemärit, kaiketi lukuunottamatta autotallin lattiakaivoa joka on oletettavasti oma haaransa.

Keittiökin purkautui atomeiksi (tai ainakin irrallisiksi kaapeiksi) keskiviikon aikana. Samalla kaatui yksi seinä ja rikkoutui yksi ikkuna (ks. alla, merkki vauhdikkaasta toiminnasta?) ja paljastui allaskaapin alta roskakätkö (ks. yllä). Vaikea kuvitella, että roskapussillinen sekalaista pikkuroskaa olisi vahingossa päässyt livahtamaan kaapin sokkeliin joten täytyy vain todeta että ihmiset tekevät kummallisia asioita.

Keittiön osalta ratkesi myös vihdoin yksi suurista kysymysmerkeistä, eli mitä voidaan tehdä keittiön ja entisen pikkumakkarin väliselle kaapistoseinälle. Keittiötähän oli tarkoitus laajentaa ruokailutilan muodossa tuohon makkariin. Seinästä löytyi kantavakin palkki, joten lopputuloksena on reilunkokoinen kulkuaukko huoneiden välillä mutta silti tilat pysyvät erillisinä, mikä on ruuan käryjen suhteen ehkä ihan hyväkin idea. Sitäpaitsi pystyyn jääneen osan reunassa kaapin sisällä kulkee pystyssä kaksi putkea (ilmeisesti lämmitysputkia) joiden tarpeellisuus jossain määrin epäilyksen alainen mutta oletus oli että niitä tarvitaan ja koska patteriverkostolle ei ollut tarkoitus tehdä mitään putkien siirtäminen olisi ollut ikävä lisäprojekti. Ehkäpä ne saavat olla kaapissaan vielä jonkun kymmenen vuotta...Samalla selvisi myös se, että ainakin alakerran lattiassa olevat purut ovat kuin uusia (kuva alla). Kerrosta ylemmän välipohjan eristeiden kunto selviää kunhan amatööriremonttireiska saa kerättyä voimia taistellakseen raakalautaa pois yläkerran lattiasta (jotta tilalle voisi laittaa lattian niskojen oikomisen jälkeen vähän sileämpää tavaraa).

Kellarin lisäksi hävityksen kauhistus on suuressa osassa muitakin tiloja, koska joka kerroksessa on revitty paikkoja auki. Tällä hetkellä vain olohuone ja yksi makkari ovat rauhoitetut, ja niissäkin lojuu "uutta" ja vanhaa jatkokäytettävää tavaraa. Rempan jälkien siivoaminen mahtaa ollakin melkoinen projekti... pääsee kirjaimellisesti puunaamaan koko talon lattiasta kattoon.

Kuvia tulee ehkä lisää kun joku saa kerättyä hermonsa erittäin epäloogisesti ja epävakaasti toimivan blogialustan tekstieditorin kanssa... Ja toki olis vielä paljon muutakin sanomisen juurta, mutta siitä lisää ehkä vaikka huomenna.
submit to reddit Delicious

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti