24.6.2012

Yksi etappi takana

...sillä yläkerrassa on nyt sahattu, hakattu, väännetty ja käännetty viimeinenkin lattialauta paikalleen! Sopii siellä nyt koittaa vääntyä kieroon tai turvota, se ei enää meitä hetkauta. Oli kyllä perin tarkkaan mitoitettu satsi lautoja, vain yksi yli parimetrinen pätkä jäi jäljelle, ja siinäkin oli vikaa "takareunassa" eli oikeastaan ei sitä olisi enää voinut lattiaan laittaa ilman pätkimistä tai rumaa lovea saumakohdassa. Toki pikkupätkiä on yhteensä puoli mottia autotallissa ja pätkittynä puuvarastossa.

Kun tyhjensin autotallissa "remonttilaatikkoa", jossa ylhäällä on pidetty työkaluja, hiekkapaperia ja kaikenlaisia apukapuloita ynnä muuta tarpeellista, tuli yhtäkkiä sellainen riemastuttava onnen tunne, että koko se tuska ja hikoilu joka alkoi 125 lautapaketin kantamisella kipein käsin sateelta suojaan räjähtäneen näköiseen alakertaan viime syyskuun alkupuolella on nyt ohi. Jokaista noin 5-metristä lautaa kohti tuli sahattua ehkä keskimäärin neljästi, porattua parikymmentä reikää ja lyötyä suunnilleen yhtä monta naulaa. Starkin kuitin mukaan lautaa oli 625 metriä, joista noin puolet meni alakertaan (ja joiden eteen ei tarvinnut onneksi kantamisen lisäksi hikoilla), mutta jos nyt 300 metriä laitetaan yläkerran piikkiin niin siitähän tulee 240 sahausta ynnä 1200 reikää ja naulaa. Kilolla nauloja teki vajaan yhden huoneen verran... ja vasaraniskuja en edes lähde laskemaan.

Hienointa tässä tietysti on, että homma onnistui siinä määrin hyvin (niin ylhäällä kuin alhaallakin) että kyllä täytyy olla todella tyytyväinen, hienot on lattiat vaikka eivät olekaan täydelliset - tai ehkäpä juuri siksi. Talohan ei mistään kohdasta muutenkaan ole täydellinen, mittatarkka tai turhan siloiteltu, ja yritämme myös pitää kiinni ettei silmiinpistäviä poikkeamia pääsisi syntymään. Täydellisyys missään aineellisessa asiassa on kuitenkin hetkellistä, ohimenevää ja kestämätöntä - parempi tyytyä "kakkoslaatuun" ja nauttia siitä pidempään.

Lopetan tämän nyt tähän enkä suostu ajattelemaan vielä kesken olevia projekteja.
submit to reddit Delicious

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti