1.6.2012

Kylmää vettä

Öljy loppui taas! Viimeksi täytettiin säilö marraskuussa.
Ilmeisesti kylmä talvi takana...

Kärvistelemme nyt ensi viikkoon, koska pikatilaus maksaa kuitenkin useamman satasen ylimääräistä. Ja öljyn hinta on noussut viime täytöstä...

Mieleen tulee kyllä halu etsiä vaihtoehtoisia lämmitysmuotoja. Mutta halpaa ei kai ole olemassakaan. Tällä alueella ei ole mahdollista saada maalämpöä eikä kaukolämpöä, joten mitä jää jäljelle? Oma tuulivoimala pihalle? Aurinkopaneelit? Pellettikattila? Joku muu?

Voisi etsiä konsulttien yhteystietoja ja pyytää käymään ja kertomaan heidän lämmitys-systeemeistään, jotta voimme sitten kun sen aika on, ottaa yhteyttä. Aurinkopaneelit houkuttelevat minua mutta kaikki vaihtoehdot on hyvä tarkastaa kuitenkin.


Tai sitten voisi kokeilla ensin vaihtaa ovet ja katsoa vielä vuosi tuon öljyn kulutusta. Kiirehän tässä tulee, jos ovet haluaa vaihtaa ennen talvea. Kokemuksesta tiedän, että heinäkuussa ei ole mitään toivoa saada remontointia aikaiseksi. En tiedä onko ovikaupoissa erilaiset systeemit, epäilen kyllä että hekin lomailevat heinäkuussa muun maan mukana. :)
Millaiset ovet tänne sitten saa, onkin toinen juttu. Pitäis vaihtaa etuovi, sivuovi, parvekkeen ovi ja ehkä pannuhuoneen ovi.....ja ehkä sisäovet noihin? Sen näkee sitten että onko se tarpeen. Olisi kyllä kiva kun ei tarvitsisi availla montaa ovea kun poistuu jostain. :)submit to reddit Delicious

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti