12.6.2012

Lautalattiaa, lisää, jälleen, vihdoin...

Saatiin siis sunnuntaina vihdoin alkuun vierashuoneen lattiakin. Kuten talon toisessakin päässä joogasalissa, ensimmäisen lautarivin sommittelu vei jälleen hävyttömän kauan (puoli päivää), mutta ainakin tällä kertaa jäi tekemättä jokunen niistä virheistä joita aiemmin tehtiin. Täydellinen suoritus tulee varmaan sitten kolmannella kerralla, mutta toivottavasti sitä ei tarvitse tehdä ihan heti.

Fiksu ja moderni remonttireiska käyttäisi tietysti laseria suoran linjan saamiseksi ja sen linjaamiseksi myös vastapäisen seinän mukaan, mutta jos jätetään se mahdollisuus pois niin en kyllä keksi millä metodilla tuon ekan irrallaan olevan lautarivistön saisi oikealle paikalle ilman älytöntä mittailua, lautojen muotoilua seinän runsaahkojen muotojen mukaan, edestakaisin hyppäämistä, pähkäilyä, varmistusmittauksia, vähintään yhden väärään asentoon päätyneen laudan kiroilua ja irrottamista (dyckert-naulathan eivät tietenkään mene siinä vaiheessa laudasta läpi, ehei), uusintamittauksia ja lisää hyppimistä... Kirjassa esitettynä tuo on ihan yksinkertaista, mutta teorian soveltaminen käytäntöön tökkii pahasti.

Vaan se vaikein on nyt siis takana ja jopa arki-iltana voi pari-kolme riviä tehdä lisää. Tästä eteenpäin kaikki on helppoa kunnes se vastapäinen seinä ja mahdollisesti realisoituva (toivottavasti ei) lautojen riittämättömyys tulevat eteen. Mutta keväiset laskutoimitukset antoivat ymmärtää että kyllä lautojen pitäisi riittää, uskotaan niin.
Susku väsäsi vierashuoneen pikkuikkunaan harson eteen joten voi raataessa tuulettaa ilman että tarvitsee joutua itikoiden (lentävien, ei lypsävien, jos joku lukija kovin pohjoisesta on) hyökkäyksen kohteeksi.
Ja kun ostimme jo soittovehkeenkin niin rokki pauhaa työskennellessä! (Jos niin haluaa...)


submit to reddit Delicious

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti