5.9.2012

Kaikkea omenasta

Olemme tähän mennessä kuivaneet omenia, pakastaneet, syöneet aamupuuron kera, ihan sellaisenaan, tehneet piirakkaa ja kaurapaistoksia.
Tänään tein kaurakeksejä uudella ohjeella. Muutin ohjetta sen verran että en laittanut sosetta vaan pilkoin omenaviipaleet vielä pieniksi. Enkä laittanut kaardemummaa. Katsotaan miltä maistuu...

Tässä resepti:

Omenaiset kaurakeksit

  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,5 dl fariinisokeria
  • 0,5 dl kauramaitoa (tai vettä)
  • 4 rkl omenahilloa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa keskenään keksitaikinaksi.
2. Asettele ruokalusikalla uunipellille noin 12 taikinanokaretta.
3. Painele taikinanokareet haarukalla keksin muotoisiksi.
4. Paista keksejä uunissa keskilämmöllä 200 asteessa noin 15 minuuttia. Keksit ovat kypsiä kun niiden reunat ovat aavistuksen verran ruskettuneet. Keksien kannattaa antaa jäähtyä ja kovettua pellillä ennen tarjoilemista, sillä jos ne nostaa päällekkäin esimerkiksi lautaselle, tarttuvat ne kiinni toisiinsa ja helposti myös lautaseen. Kaurakeksien paistamisessa on syytä olla tarkkana, sillä keksit jäävät helposti raaoiksi tai paistuvat liikaa.
(http://www.vegaaniliitto.fi/vegaia/kolinat.html)

Tässä kuva:
submit to reddit Delicious

4 kommenttia:

  1. Moikka! Löysin tänään blogisi ja olisin halukas liittyä lukijaksi, kuinkahan se onnistuisi? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen päässyt lukijaksi sillä, että lisään blogeja hallintasivullani. Mutta jos sinulla ei ole blogia niin käsittääkseni voit lisätä tuossa oikeassa reunassa olevan otsikon "Lukijat" alle itsesi painamalla "Lisää".

      Poista
  2. Tosin meidän blogissa se "Lukijat"-syöte ei vissiin toimi. En tiedä mistä sen ns.gagtetin voi korjata....
    Mutta ainahan voi lisätä sivun nettiselaimen kirjanmerkkeihin ja lukea sitä kautta niin kuin mitä tahansa sivua. :)

    VastaaPoista
  3. Juu olen lisännytkin, helpompi lukea siitä mihin on jäänyt ;)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.