1.9.2012

Kompostinpyöritystä ja muurikkalättyjä

Esa rakensi ystävämme avustuksella viime syksynä kompostin pihan perälle. Ja olemme nyt kasanneet siihen siitä lähtien kamaa ja nyt ne ovat pursunneet tavaraa niin ettei mitään enää mahdu. Talouskompostorikin on nyt ihan täynnä, koska omenoita ja niihin liittyvää jätettä tulee nopeaan tahtiin koko ajan lisää.

Päätimme purkaa molemmat kompostorin pesät ja katsoa mitä löytyy. Toisella puolen olikin hyvännäköistä tavaraa jo lähes valmiina, mutta toisessa oli vielä muutamia risuja seassa. Niinpä täytimme tämän tekeillä olevan risuilla/oksilla ja vähän kosteammalla mutta jo prosessin alla olevalla tavaralla ja kastelimme välillä. Toiselle puolelle laitoimme sitten tuoreet kamat niin että voimme sinne lykätä nyt kaikki omena- ja muut puutarhajätteet mitä nyt syksyn aikana tulee.
Ensi keväänä saamme siitä sitten uutta multaa! Ja toisella puoliskolla voi työ jatkua.





Enoni osti pyynnöstämme meille muurikka-pannun. Oikein ison, jotta saamme kunnon lättyjä paistella. Emme ole ehtineet tai ei ole ollut ilmoja ottaa pannua käyttöön. Tänään päätimme sitten kuumentaa ja rasvata pannu kunnolla. Ja sitten tietysti paistaa lättyjä. Ja oli muuten hyviä!!
Vähän täytyy vielä harjoitella tuota pannun käyttöä, mutta eiköhän se siitä.



submit to reddit Delicious

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti