2.7.2012

Kehnommanpuoleista puuhastelua

Jotenkin tuntui pahalta laittaa otsikoksi paskahommia, joten oli tyytyminen kankeaan kiertoilmaukseen. Tässä kuitenkin on nimenomaan kyse tuosta mainitusta asiasta.

*

Toiseksi tässä ehkä on paikallaan varoitus, sillä allaoleva sisältää kovin graafista materiaalia, joka saattaa häiritä herkkävatsaisia.

*

Nimittäin...Jo aiemminkin on ollut puhetta blogissa siitä, että kylppärissä suihkussa käydessä viemäri ei oikein aina haluaisi vetää, ja siksi putkarikin kävi keväällä. Tarkemman lattiakaivon tutkiskelun jälkeen on ollut toteaminen, että vesi ei kulje koska putkessa on painetta, kun kaivon hajulukon kannen nostaa pois paikaltaan vesi hulahtaa läpi hetkessä. Koska kuitenkaan viemäriputkessa ei pitäisi voida olla tämmöistä ilmalukkoa, jossain on oltava tuke.

Noh, on ollut mielessä pitkäänkin että pitäisi laittaa paikalleen talon seinustalla syksystä saakka nojallaan ollut tonttiviemärin kaivon sisäkansi. Eilen sen sitten laitoin paikalleen (samalla kun tein siinä vieressä pientä maanpinnan muotoilua putkiremontin jäljiltä niin että maa viettää selvemmin seinustalta kadulle päin ja samalla lisäsin multaa jotta nurmikon saa paikattua joskus sielläkin), siinä samalla totesin että kah, taitaakin se tukos olla talon ulkopuolella...

Liekö sitten putkari tuupannut knöölin talosta pihalle ja jättänyt homman sitten siihen tyytyväisenä. Iljettävä kasauma...

Tänään soitin sitten paikalliseen vesi- ynnä viemäri-instanssiin, josta lähettivät paikalle auton ja kaksi rempseää mutta tehokasta kaveria jotka totesivat tilanteen, sorkkivat hetken aikaa kaivoa auki ja huuhtelivat sitten tavarat eteenpäin. Kaivosta löytyi myös pari pientä kiveä ja yksi ruosteinen (ilmeisesti) valurautainen putkenmutka. Viimeksimainittu makaa edelleenkin vesipenkan päällä, sanoivat että anna olla ei se siellä virtausta haittaa.

Ero on huomattava.
Perimmäinen ajatus kiertoilmauksen takana olevan todellisen otsikon takana kuitenkin oli se oivallus, että tässä meillä on kaksi kirjaimellisesti paskahommia tekevää kaveria, ja se tapa millä miehet hommansa tekivät kertoi ennenkaikkea siitä että hommat tehdään tehokkaasti ja kunnolla, ja ollaan siitä vielä terveesti ylpeitäkin. Arvostan!

Näissä tilanteissa sitä myös huomaa mitkä ovat niitä oikeasti tärkeitä asioita. Toimiva sanitaatio on yksi näistä erinomaisen arvostettavista asioista, ja varsinkin ympäristössä jossa ei ole ulkohuussia käytettävissä se tarkoittaa että viemäri on nimensä mukainen, eli vie sinne laitun jonnekin kauas pois.

*

Niin että tässä sitten yksi tarkastuskohta lisää talon huoltokirjaan. Kaikkea kivaa sitä omassa talossa asuessa pääseekin tekemään.
submit to reddit Delicious

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti