9.4.2012

Kunhan lumet sulaa...

Ei mitenkään poikkeavaa viimeisen puolen vuoden aikana, että on monta projektia päällekkäin menossa. Vierashuoneen remontin lisäksi tarjolla on puutarhan kevättöitä ja syksyllä pakkasten tullessa kesken jäänyt autotallin luiskan uudelleen muotoilu sekä syksyllä esillä ollut sadevesiurakkakin siinä sivussa.

Mietittiin luiskan sivuun tulevan tukimuurin materiaalia ja ekorakentamisen oppikirjoista muistui mieleen kalkkihiekka eli tuttavallisemmin kahi-tiili. Betonitiili on energiasyöppönä materiaalina selkeästi poissa laskuista, vaikka olemassaolevaan betonilaatoitukseen sopisikin. Kahi-tiilissä vaan vähän mietityttää karuhko ulkomuoto, ainakin nuo Weberin tuotteet joita googlaamalla löytyi ovat terävine särmineen kaikkea muuta kuin helposti luontoon sulautuvan näköisiä. Aika toki hoitanee sen puolen, ja jos aloitteleva muurari ei aivan tössi harjoitustyötään lopputuloksesta voinee tulla ihan kivakin. Harkitsin jopa hetken huumassa tekeväni muuriin ulokemaisia poteroita (yrttiruukkujen tyyliin) joihin sitten voisi istuttaa jotain kivoja kasveja pehmentämään mahdollisesti ikävän näköistä muuria.

Vaan ennenkuin päästään arvioimaan lopputulosta, vaaditaan muuraamiseen ja ylipäätään laastin kanssa sotkemiseen perehtymistä. Pannuhuoneen lattiakaivon ympärillekin pitäisi tehdä reunus estämään mahdollisen öljyvuodon valumista viemäriin ja yhtälailla mahdollisesti nikottelevan viemärin aiheuttamaa lattiakaivon tulvimista vahingossa pitkin lattiaa (jälkimmäisestä on jo kokemustakin). Sivuraiteelle mennäkseni; pannuhuoneen lattian kaatohan on suunnilleen kohti lattian keskikohtaa, kun lattiakaivo taas on seinän vieressä - meneehän se vesi toki läpi viimeistelemättömästä betonivalusta sekä uuden valun ja vanhan lattian saumasta, niin että ei siihen pysyvää lammikkoa voi syntyä. Tämänkin kauneusvirheen voisi ehkä sitten joskus korjata kun ei ole mitään tähdellisempääkään tekemistä, eli ehkä viiden vuoden sisällä.
Autotallissa on jostain peruina lähes täysi säkillinen jotain laastia tms. jonka voisi kuvitella toimivan näissä muurausharjoituksissa (toivottavasti se ei ole imenyt itsekseen itseään täyteen kosteutta).
submit to reddit Delicious

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti