29.6.2014

Jos pesisi ikkunatkin välillä....

20.6.2013


Me ei olla pesty kertaakaan ikkunoita täällä asuessa. Hyvin näkee läpi vielä....mutta nyt päätettiin että aloitetaan vaikka sitten yksi huone kerrallaan.

pestyt ikkunat


No, tänään juhannuksen kunniaksi päätin aloittaa. Innoistuinkin niin, että pesin alakerrassa keittiön, ruokahuoneen, makkarin ja yhden ulko-oven ikkunat. Yläkerrasta pesin vierashuoneen kolme ikkunaa. Samalla sain laitettua vihdoin sen lämpömittarinkin kiinni ikkunankarmiin. Ostettiin muutama vuosi sitten.... :)

Yläkerran ikkunat oli ihan nopea juttu, koska siellä ei ole noita extralaseja laitettu. Eli on vain neljä pintaa, jotka pestä. Vierashuoneessa on toki iso ikkunan, sellainen puolikas ikkuna ja sitten tuuletusikkuna.
Ärsyttävän kokoisia muuten noi meidän tuuletusikkunat, koska lasta ei mahdu leveydeltään siihen, täytyi vetää poikittain.
Kun ison ikkunan avaa, sitä pitää nostaa ja vetää samaan aikaan....ja kun ne tapit, jotka pitävät ikkunan kiinni kun se on kiinni, lörpsähtävät auki ilman avaintakin....eli ikkunanavaajat täytyy olla sellaisessa asennossa, että saa jännitettyä sen tapin myös pysymään auki. Ja tietysti ote lipsuu ja se lörpsähtää auki ja vedät samaan aikaan, joten ikkunan karmeissa on sitten sellaisia syviä viiruja...


Keittiön ikkunaa en saanut auki. Jännityksellä odotan muidenkin ikkunoiden kanssa...niissä kun on aika kerros maalia päällä niin ei välttämättä lähde ihan niin helposti auki. Mutta keittiön ikkunan sai pestyä ulkoa kun haki tikkaat alle. Muiden ikkunoiden kanssa voi olla haastavaa...

Alakerrassa olikin sitten tuplalasien kanssa...pesupintoja tulee yhteen ikkuna-aukkoon jo 6!
Ruokahuoneessa minulla pääsi tuo extraikkuna menemään kiinni ja se kun on kiinni sisemmässä ikkunassa ja tiivisteet hyvin tiukat....onneksi Esa keksi hakea rautalankaa, jolla sai vedettyä auki. Muutama ärräpää siinä ähertäessä kyllä pääsi ennen kuin hain sitten Esan apuun. :)

Tänään sain sitten viimeisetkin pestyä.
Pesin olohuoneen ikkunat yhtenä päivänä, tänään joogasalin ja työhuoneen. 11 ikkunaa, 7 tuuletusikkunaa, näistä 4:ssä ikkunassa ja 2 tuuletusikkunassa oli vain neljä pintaa, muissa 6. Ja osa niin likaisia, että jouduin kolmeen kertaan pesemään pinnan ennen kuin valuva vesi oli kirkasta!

Ja kaikki ikkunat aukesivat, ei tarvinnut ulos mennä pesemään. Paitsi se keittiön iso ikkuna. :)
Nyt sitten enää kuistin ikkunat....joita on 7...ja joita ei saa auki eli vain kaksi pintaa/ikkuna. Tai no muutamasta saa sisemmän ikkunan pois.submit to reddit Delicious

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti