17.8.2013

Sekava kasvimaa ja sadonkorjuuta

Marjat alkavat pikkuhiljaa olla kerätty ja säilötty. Karviaisia ja vadelmia tulee vielä vähän mutta alkavat nekin olla sateiden jäljiltä jo aika mössöä.
Mutta ei se mitään, omenoita tuleekin sitten ihan riittämiin... Lisäksi perunat näyttivät siltä, että nekin voisi korjata. Pikkuhiljaa aletaan varmaan keräillä juurekset maasta. Punajuuria nostin jo vähän.
Kasvimailla rikkaruohona kasvavat perunat aiheuttavat hiukan sekasorron näköistä olemista tuonne kasvimaalle. Etenkin kun nyt pitkät varret makaavat vaakatasossa....
porkkanaa

kehäkukka


Korianteri kukki komeasti ja sitten alkoi tulla siemeniä. Niinpä annoin kasvattaa siemenet ja leikkelin sitten varret ja laitoin vintille kuivumaan. Siellä kuivuu myös pellavaa ja siankärsämöä.


 Ehtiiköhän nämä kasvattaa kurkkuja...ovat jääneet ehkä hiukan liian varjoon tuonne perunan varsien sekaan. :(
Kesäkurpitsoja olemme jo muutaman syöneet, tästä "puusta" tulee varmaan vielä muutama. Ja toisestakin. Kaksi muuta vaikuttaa mätänevän ennen kuin kukkivatkaan. :(

 Maailman paras idea oli poistaa se kamala puska pyykinkuivaustelineen alta ja laittaa sinne kehäkukkia, samettikukkia ja krassia. Todella kaunis kukkapenkki oranssin, keltaisen ja punaisen sävyissä. Me like!

 Viime vuonna ukonhattu ei päässyt kukkimaan,koska kirvat söivät sen. :( Mutta nyt kukkii!!


 Unikkoja tuli sittenkin!
 Jänö
 Nimipäivän kunniaksi tein viime viikonloppuna omena-raparperipiirakan, vadelma-raparperi-valkosuklaapiirakan ja Esa paistoi lättyjä. Söimme ne itse tehdyn vadelmahillon kera. :)

submit to reddit Delicious

1 kommentti: