9.11.2012

Raha

Kun joskus haaveilin omasta omakotitalosta, ajattelin, etten koskaan saa sitä, koska vain rikkailla on taloja. Ja aika moni kuvittelee niin.
Moni luulee että olemme vuokralla tässä talossa mutta kun sanon että tämä on meidän, näen että varmaan moni ajattelee, että "Ai, noilla onkin RAHAA".

Mutta oikeastaan olemme vuokralla. Maksamme pankille vuokraa. Se on onneksi sellainen vuokranantaja, joka ei irtisano sopimuksia ainakaan niin kauan kuin maksamme lainanlyhennyksiä. :)
Ja voimme ihan huoletta remontoida yms. täällä ihan rauhassa oman maun ja halun mukaan.

Olemme vielä toistaiseksi pystyneet elämään samalla tavalla kuin ennen talonostoa. Remontoidessa laskuja tulee vähän väliä, maksut eivät tule kertarysäyksellä. Tietysti summat ovat isoja, mutta sitä varten nostellaan sitten säästöjä. Vaikka budjettimme ylittyi jollain 15 000 eurolla, emme silti ole konkurssissa. Mikä tuntuu kummalliselta. :) Jostain sitä rahaa kuitenkin on löytynyt. Palkkaahan me saamme koko ajan ja nyt saamme joulukuussa kotitalousvähennyksenä muutaman tonnin. :)

Enemmän suosittelisin kotiahaluaville hankkimaan säännölliset tulot, säästösuunnitelma, hyvän/vakaan/terveen/avoimen/rehellisen parisuhteen ja positiivisen asenteen. Kiire kannattaa unohtaa kokonaan!
:)
Kannattaa kierrellä ja katsella yhdessä kaupoilla ja asuntoesittelyissä, jotta näkee millainen maku kummallakin on ettei tule sitten ikäviä yllätyksiä. :)
submit to reddit Delicious

1 kommentti:

  1. Joo, ei oma talo kerro onko rikas vai ei. Se yleensä vaan kertoo,että ihmisellä on todennäköisesti lainaa, miten muuten pääkaupunkiseudun ihmisillä olisi varaa omistusasuntoihin. Mieheni otti yksin lainaa myös nykyistä asuntoa varten ja olisi saanut hurjia lainasummia, tarvittavan summan lisäksi vielä satatonnia lisää ja kuukausimaksutkin ja korot olisi olleet kohtuulliset. Eipä onneksi tarvittu kun muutettiin pikkukylään, jossa kämpät on halpoja. Omakotitalossa asumisessa toki on enemmän kuluja kuin rivitalossa mutta ei talo silti ole varakkuuden mittari.

    VastaaPoista