9.8.2012

Pihan satoa

Vadelmat ovat isoja ja hyviä!


Tänä syksynä saamme näköjään mustikoitakin! Jee!! Mustikkapensaat ovat varmaan tuorein istutus puutarhassa, jos marjantuotannosta jotain voi päätellä. :) Viime vuonna oli vain pari pikkuruista marjaa.


Avomaankurkutkin kukkivat komiasti! Eli kurkkuja tulossa!Kesäkurpitsa samoin komiassa kukassa. Voi olla että näitäkin päätyy jakamaan haluaville.... Ei säily pitkään sellaisenaan. Pitää pistää pihvitalkoot pystyyn ja paistaa 500 pihviä pakkaseen. :)Krassikin kukkii ainakin yhden kukan voimin. Ei kauhee menestys....tai sitten nyt vaan oli huono kukkavuosi. Sametti- ja kehäkukatkin vasta nyt hiljattain alkoivat kukkia.


Komia nauris vai mitä? Toi violetti siis. Kaverina sillä on muutama härkäpapupalko. Otin erikokoisia, koska emme löytäneet lähdettä, joka olisi tarkemmin kertonut milloin tuo on keskenkasvuinen ja mikä on se valmis. :)
Voin kertoa, että isossa palossa on isoja papuja ja pienessä pieniä. Muuta eroa en huomannut. :)

Punajuurista ei varmaan juurikaan varastoon jää, mutta syötäväksi kuitenkin! Tänään ruokalistalla siis oman maan pataa! Jossa on punajuuria, härkäpapuja, nauris ja perunoita. :) Lisätään kaupan mausteita ja mahdollisesti kookosmaitoa.


Piiiitkät härkäpavun varret! Näitä piti tukea mutta silti katkeilivat kovissa vesisateissa. Perunanvarsien seassa ne kiemurtelivat maan lähellä ilmassa kuin ilmakäärmeet.


Perunoihin ilmaantui  tämmöisiä ilmapottuja. Avasin ja kyllä se sisälmys muistutti tomaattia niin kuin ulkonäkökin. :) Mutta pallo oli kova, joten en lähtenyt kokeilemaan voiko sitä syödä.


Nappasin yhden oksan pellavaa kuivumaan. Rakastin jo lapsena mummulassa näitä pieniä palleroita! Niitä oli kiva puristaa rikki. :) Mummu varmaan tykkäs siivota siemeniä lattialta....

Korianteri kukkii myös kauniisti. Emme sitä muistaneet syödä mutta lähinnä sitä laitettiinkin ns.karkoitusmielessä eli karkoittaa jotain tuholaisia tai tekee muuta hyvää muille kasviksille.

Ja kukkia joiden nimeä emme tiedä mutta kauniita ne ovat. Myöhemmin selvisi että tämä on punakosmos. Pieniä vihreitä koppakuoriaisiakin täällä vilisee.
submit to reddit Delicious

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti