20.10.2015

Kaikki hyvin loppusilausta odotellessa

Mahdollisille huolestuneina sääennusteita ja tätä blogia seuraaville kerrottakoon, että viime keskiviikkoiltana (2,5 lämmityksettömän päivän jälkeen) saimme taas lämmintä vettä hanasta, vastuksella lämmitettynä. Perjantaina kytkettiin sitten maapiiri lämpökoneeseen ja kun yhtä lukuunottamatta patteritkin ovat paikallaan, talossa on taas mukavan lämmintä - nyt jopa kellarissa jonka uudelleen lämpiäminen tuntui kestävän kovin pitkään. Toivon mukaan kaikki putkityöt on viimeistään perjantaina tehty, voisi sitten laittaa taas matot lattialle ja palauttaa olohuoneen järjestyksen ennalleen (nythän siellä on ollut viikon ajan vain ne tavarat, jotka eivät ole ikkunoiden kohdalla tai muuten tiellä, eli keskilattialla mahtuu hyvin pyörimään ympyrää jos sellaisesta sattuu pitämään.

Tarkempaa raportointia yksityiskohdista seurannee kunhan kaikki on valmista.
submit to reddit Delicious

15.10.2015

Öljysäiliöhuone uusiokäyttöön

No niin kaksi päivää siihen meni että vanha öljysäiliö saatiin pois ja seinä kaadettua. Todella siisti huone on. Mihin käyttöön tämän nyt ottaisi....
Varastoksi varmaan. Autotalli kun on niin tupaten täynnä, että olisi kiva, jos siellä olis tilaa puuhailla jotain.




Seinässä on kaksi reikää,, jotka ovat ulos asti auki, että ne täytyy peittää ennen kuin joku lintu alkaa tehdä pesää...




submit to reddit Delicious

Uudet patterit

Maalämmön asentajat suosittelivat vaihtamaan yksilehtiset patterit kaksilehtisiin. Ihan hyväkin oikeastaan, koska olemme miettineet kuinka hyvin lämmitys toimii näillä...pattereiden taakse nimittäin on asennettu lisäeristeeksi puupanelit, jotka ovat ihan kiinni pattereissa. Jotenkin olen ymmärtänyt, että ilman pitäisi päästä kiertämään joka puolella patteria. Toki lisäeristekään ei ole pahitteeksi mutta....



No mutta nyt pääsimme sitten repimään nuo laudat pois.
Olohuoneeseen vaihdetaan molemmat patterit ja ylös joogasaliin myös. Muualla meillä jo onkin kaksilehtisiä tai huone on muuten sellainen, ettei lisälämmitystä kaivata.

Tässä olohuoneen seinä kun vanha patteri ja panelointi poistettu


Ja kun uusi patteri on asennettu:





Odotamme vielä yhtä patteria. Ja putkia täytyy joogasalissa vähän muokkailla vielä. Ja kun loput putketkin saadaan toimimaan niin sitten pääsemme lämmittelemään kunnolla, siihen saakka lämmitämme näillä pienillä sähköpattereilla.




submit to reddit Delicious

14.10.2015

Siisteys

ei kuulu remontissa olevaan taloon. Ei silloinkaan kun remontoitava kohde on toisessa kerroksessa. Ymmärrän kyllä että aika on rahaa eikä ulkokenkiä viitsitä riisua joka ovella mutta kun sitten niillä samoilla tossuilla seistään valkoisella matolla niin siinä vaiheessa mun hermo pettää!

Pitäisi kysyä että mitkä on teidän kulkureitit ja sitten peittää ne kaikki jollain pahvilla tms.

Matot suosittelen poistamaan KAIKKIALTA.

Harkitsin tässä että voisi palkata remonttisiivoojan jokaisen remonttipäivän päätteeksi. Tokihan sitä voi itsekin tehdä mutta kun on muutakin. Ja nyt vatsataudin kourissa itku ei ole kaukana siivotessa mutta kun ei kestä katsella sitä sotkuakaan niin...

Kodinhoitohuoneen lattia


Pannuhuoneen hana
submit to reddit Delicious

13.10.2015

Jytinää

Vihdoin tuli sitten kuitenkin jotain pihaan! Nimittäin piiiiiitkä putki maan sisälle. Ja talo kylmänä.
Ja sitten pitäisi tulla sähkömies ja öljysäiliön hajoittaja seuraavaksi.







Tämmösillä nyt lämpiää. Vierashuoneessa, jossa on ollut muutenkin alhainen lämpötila, koska sitä ei käytetä, on nyt 13 astetta kun lämmintä vettä ei kulje pattereissa....



submit to reddit Delicious

10.10.2015

Lämmitys, odotus, tuskastus ja "en enää ikinä ota yhtään urakoitsijaa"

Kieltämättä viikolla tuli mieleen, että jos olisi ollut paremmin aikaa (ja budjetti isompi), ehkä olisi pitänyt kuitenkin alkaa ensin rakentamaan hybridilämmitysratkaisua, niin olisi sitten aina joku vaihtoehtoinen lämmönlähde olemassa (nyt esimerkiksi sähkövastus varaajassa voisi antaa lämpöä sillä aikaa kun öljykattilaa puretaan, jolloin lämmitykseen tulisi vain lyhyt katko kytkennän aikaan). Tämä luonnollisestikin tarkoittaisi melkoista määrää lisää myös putkia ja venttiilejä, jotta kaikki toimisi. Kuitenkin osatehoisista paloista koostuva monimutkainen ratkaisu väistämättä olisi kalliimpi hankkia, mahdollisesti myös kalliimpi käyttää tai ainakin ylläpitää, ja varaaja kuitenkin hukkaa omalta (nykyään ehkä kyllä aika pieneltä) osaltaan energiaa. Lisäksi, nyt on olen verkossa opiskellut mm. elinkaarianalyysia, en voi olla laskematta ainakin ajatuksen tasolla mukaan sitä ekologista painolastia, jota jokikinen pönttö ja laite mukanaan kantaa. Sama juttu siis kuin kiinalaisvalmisteisten aurinkopaneelien kanssa, ekologinen energiantuotantolaite, joka on valmistettu käyttäen massiivinen määrä fossiilista polttoainetta - ekologinen takaisinmaksuaika venyy ja venyy...

Suurin epämukavuus asumisen osalta tähän asti on kuitenkin ollut käyttöveden säätöventtiili, joka tuppaa jumittumaan tietylle alueelle, ja kun siirryttiin öljystä sähkövastukselle, kattilan lämpö jäi alkuun normaalia alemmas, ja jumittava venttiili ei sitten kyennyt tähän mukautumaan, ja suihkussa käynnistä tuli, krhm, hyvin virkistävä kokemus. Venttiiliä ei tässä vaiheessa enää korjaamaan viitsisi käydä, onneksi jumitus laukesi kun nosti kattilan lämmön 80 asteen korville missä se normaalistikin on.

Mutta sitä ei vaan kertakaikkiaan voi ymmärtää, miten kelvottomasti lukuisa joukko kuluttaja-asiakkaille rakennus- ja LVIS-palveluja tarjoavista urakoitsijoista maksavia asiakkaitaan kohtelee. Mietin jo että pitäisi perustaa trendikkäästi verkkopalvelu jossa ihmiset voisivat jakaa kokemuksiaan ja pisteyttää toimijoita - sieltä olisi sitten kätevä katsoa arvostelut ennen kuin alkaa laittaa nimiä paperiin. Ikävä kyllä tällaisen palvelun ylläpitäminen tarkoittaisi myös jonkunsorttista (moraalista, jos ei muuten) vastuuta sisällöstä, koska väistämättä siellä esiintyisi myös tahallista mustamaalausta ja väärinkäsityksistä alkunsa saanutta asioiden suurentelua. Yksi vaihtoehto olisi tietysti sallia vain hyvien toimijoiden kehuminen, ongelmatonta sekään varmasti ei olisi (ainahan voi salanimellä kehua itseään yms), mutta ainakin tunnelma olisi positiivisempi. Perimmäinen ongelma kuitenkin lienee se, että hyvillä toimijoilla on tilauskirjat täynnä eikä pieni yritys kertakaikkiaan pysty palvelemaan kuin tietyn kokoista joukkoa asiakkaita, ja jos ei yrittäjällä kantti pidä myydä ei-oota, hyvästä toimijasta helposti tulee huonosti tavoitettavissa oleva, aikatauluista lipsuva ja lupauksia pettävä huono toimija - vaikka työn laatu olisikin priimaa. Tavallaan siis ainut ratkaisu olisi näiden pienten yrittäjien ryhtiliike lupausten antamisessa ja keskinäinen verkostoituminen niin, että ohjaisivat mahdollisia asiakkaita "hyviksi jätkiksi" tietämilleen kollegoille. Tässä vaiheessa nimittäin en kuitenkaan halua ajatella että sittenkin tuli valittua väärät/huonot tekijät (varsinkin kun molempiin päädyin jonkunlaisen suosituksen perusteella), vaan että tilauksia otetaan kalenteri täyteen ja kun yksi kohde ottaakin odotettua enemmän aikaa, pelivara on olematon. Valittu LVI-firma tosin ei ole ihan näin pieni, ja sitä että projektista vastaava kirjaa sopimukseen kirjatun aikataulun kalenteriinsa viikolla pieleen ei kerro muusta kuin huolimattomuudesta, ja se, että näitä virheitä (kuten sitäkään, että aikataulun venymisestä kerrotaan vasta viime tipassa) ei tietenkään edes pahoitella kertoo jotain vinoutuneesta palveluasenteesta.

Toivon mukaan viikon päästä kaikki on jotakuinkin jo ohi. Onnistuneesti. Toivottavasti...
submit to reddit Delicious

Ei vielä....ei vielä....ei vielä...

Sillä lailla. Ei mene meidän öljyn vaihto maalämpöön ihan niin kuin piti...öljy loppui jo viikko sitten, uutta ei viitsi tilata, joten vesi lämpiää nyt sähköllä.
Oli se hyvä että nämä pikkupakkasetkin alkoivat samaan aikaan. Meillähän on vesikiertoiset patterit, jotka lämmittävät taloa. Alkaa pikkuhiljaa miettimään, että olisiko sittenkin pitänyt investoida ja rakentaa jotenkin pienet uunit taloon. Tai edes tähän keskikerrokseen jossa asutaan...
Piippu vaan on keskellä taloa eikä uunia oikein järkevästi saisi mihinkään sen ympärille. Harmi.
Yksi päivä kun tulin töistä kotiin ja istuin sohvalle suihkun jälkeen, mietin että onpas viileetä. Lämpömittari näytti 16,3. Että onhan se hiukan viileä huonelämpö (useimmilla ihmisillä se on 21-25astetta....).
Suihkussa tulee käytyä nopsaan, koska vesi ei kauaa lämpösenä pysy. Eikä viitsi valuttaakaan pitkään, koska ei halua huisin isoa sähkölaskuakaan kaiken tämän remontin päätteeksi.

Öljysäiliön purkajan piti tulla tänään mutta eilen vastasi vihdoin soittoihin/viesteihin ettei pääsekään ku sen veli ei pääse. Just. No tuu sitten kun pääset koska eihän tässä nyt pysty alkaa uutta purkajaa etsimään.

Ensi viikolla sitten ehkä päästään aloittamaan. Ainakin pihalle tullaan jo kaiveleen.
submit to reddit Delicious