18.11.2012

Pihan tyhjennystä ja kakkua

Esa tyhjensi eilen jättisäkkien jämiä ja tänään olisi sitten vuorossa keinun talliinvienti ja puhdistushommia.

Minäkin sain taas yhden vuosirenkaan ympärilleni, joten leipasin eilen vegaanisen  täytekakun. Aikas erikoinen siitä tuli mutta aika hyvää. :)

Sisällä vadelmahilloa, vanilja(kaura)jugurttia, päärynä- ja limemehua. Päällä vadelmia, turkinpippurirouhetta ja kanelilla maustettua omenahilloa.
Hillot itse tehtyjä ja vadelmat oman pihan marjoja (pakasteessa olleet).

submit to reddit Delicious

13.11.2012

Muutoksia vierashuoneessa

Sain vihdoin laitettua pienen verhon vaatehuoneen oveen. Ensin ajattelimme ettei siihen tarvita, mutta jotenkin se on kyl kiva, ettei siitä näe meidän isoon vaatekomeroon. Ei tarvitse pitää vaatehuonetta niin siistinä. Ja jospa siellä ei sitten kuljettaisikaan.



Ja sitten ostin uuden akupunktio-kartan ja sille kehykset (tai no Esa osti kehykset).




submit to reddit Delicious

11.11.2012

Tuoli ja kirjatukia

Kävimme ostamassa satulatuolin yläkertaan klinikkakäytöön. Mutta koska siellä ei nyt ole sitä toimintaa juuri ollut eikä mattoakaan ole, on tuoli nyt työhuoneessa. Pitää ostaa sellainen matto, että suojaa lattiaa. Työhuoneessa meillä on sellainen muovinen...en tiedä pitäiskö semmonen laittaa ylöskin vain vienkö vain pienen maton sitten kun alan siellä olla enemmän tuolini kanssa. :)

Kuvassa takimmainen on vanhempi halpisversio jostain Sotkasta vai mistähän se ostettiin muutamalla kympillä. Tämän uuden ovh oli jotain lähes 500euroa...alle puoleen hintaan ostettiin nyt outlet-myymälästä. 



Esa teki kirjatuet yläkerran eteiseen ja joogasaliin. Minä yritin näitä tehdä joskus kesällä mutta eihän siitä mitään tullut....
Liimasin tuohon joogasalin tuen pohjaan sellaiset muoviset pallurat, joita meillä jäi yli keittiöremontista. Estää luisumista....toivottavasti.

joogasalin kirjatuki

eteisessä saa lueskellä näitä odottellessa pääsyä klinikalle ja muuten vaan

Lähikuva yllä olevasta

submit to reddit Delicious

10.11.2012

Marjoista herkkuja

Pakastimme paljon pihamme marjoja ja saimme kesällä vierailtamme mustikoita ja mansikoita, joita pakastimme myös. Mietin pitkään että milloin niitä voi alkaa syömään.... :)
Ja totesin, että mitä turhia säästeleen! Enhän ole moneen kuukauteen syönyt tuoreita marjoja!

Niinpä tein mustikkapiirakkaa. Olen yhdessä kahvilassa syönyt valkosuklaa-mustikkapiirakkaa ja se on ollut taivaallista. En olisi uskonut, että valkosuklaa ja mustikka sopivat niin hyvin yhteen. Mutta kyllä! En muutenkaan ole koskaan ollut valkosuklaafani, koska se on niin makeaa.
Pohjan ohjeen lainasin Vegaanin UUDESTA keittokirjasta (nimellä Annikin marjapiiras) ja päällisen sovelsin itse. Pohjaa muokkasin sen verran, että laitoin kauramaidon tilalle vettä. Päälle siis laitoin mustikat ja suklaan pilkoin veitsellä kuutioiksi. En muista enää minkä merkkinen suklaa oli, mutta vegaaninen tottakai. :)

Tein viime viikonloppuna mansikka-valkoherukkapiirakkaa samalle pohjalle. Ja se meni kaupaksi kuin häkä! :) Bhaktat välttävät makeaa ja etenkin valkoista sokeria, mutta koska minä käytin intiaanisokeria, se oli ok ja he söivätkin useita palasia. :)

Olen tehnyt jo toisen (vai kolmannen?) glögimausteliemen ja juonut siis glögiä. :)
Kun teemme glögiä, laitamme maustelientä, rypälemehua (sokeroimatonta ja luomua) ja mustaherukkamehua (sokeroimatonta). Nyt käytin kuitenkin omaa mehua, jossa on punaisia ja mustia herukoita. Ihan hyvää tuli niilläkin. Yhden satsin tein vahingossa mehusta, jossa oli punaisia herukoita ja vadelmaa. Ja glögi maistui vadelmalta! Ihan vähäsen vain.
Mutta siinä tuli sitten mieleen, että niitä vadelmia oli tosi vähän siinä mehustimessa, joten voi tehdä ensi kesänä pelkkää vadelmamehuakin vaikkei marjoja paljon tulisikaan, makua riittää!
submit to reddit Delicious

9.11.2012

Raha

Kun joskus haaveilin omasta omakotitalosta, ajattelin, etten koskaan saa sitä, koska vain rikkailla on taloja. Ja aika moni kuvittelee niin.
Moni luulee että olemme vuokralla tässä talossa mutta kun sanon että tämä on meidän, näen että varmaan moni ajattelee, että "Ai, noilla onkin RAHAA".

Mutta oikeastaan olemme vuokralla. Maksamme pankille vuokraa. Se on onneksi sellainen vuokranantaja, joka ei irtisano sopimuksia ainakaan niin kauan kuin maksamme lainanlyhennyksiä. :)
Ja voimme ihan huoletta remontoida yms. täällä ihan rauhassa oman maun ja halun mukaan.

Olemme vielä toistaiseksi pystyneet elämään samalla tavalla kuin ennen talonostoa. Remontoidessa laskuja tulee vähän väliä, maksut eivät tule kertarysäyksellä. Tietysti summat ovat isoja, mutta sitä varten nostellaan sitten säästöjä. Vaikka budjettimme ylittyi jollain 15 000 eurolla, emme silti ole konkurssissa. Mikä tuntuu kummalliselta. :) Jostain sitä rahaa kuitenkin on löytynyt. Palkkaahan me saamme koko ajan ja nyt saamme joulukuussa kotitalousvähennyksenä muutaman tonnin. :)

Enemmän suosittelisin kotiahaluaville hankkimaan säännölliset tulot, säästösuunnitelma, hyvän/vakaan/terveen/avoimen/rehellisen parisuhteen ja positiivisen asenteen. Kiire kannattaa unohtaa kokonaan!
:)
Kannattaa kierrellä ja katsella yhdessä kaupoilla ja asuntoesittelyissä, jotta näkee millainen maku kummallakin on ettei tule sitten ikäviä yllätyksiä. :)
submit to reddit Delicious

Uudet tyynyt

Minulla on ollut nyt jonkin aikaa tattariakanatyyny pään alla öisin.
Ja nyt päätin ostaa sellaiset sohvalle. :)

Ostin kuitenkin Ruskovillan hirssiakanatyynyt.

hirssiakanat tyynyssä

Niitä voi muotoilla sopiviksi mytyiksi selän taakse, niskan taakse yms.

Tyynyt eivät myöskään kärsi samalla tavalla kuin tavalliset tyynyt, joissa sisälmys paakkuuntuu helposti.
Tyyny on kuin hernepussi mutta pehmeämpi. :)
Pää ei hikoile, niskat eivät mene jumiin ja tyyny muotoutuu jonkinverran pään alla. Tyynyn kanssa on helppo nukkua mahallaan, kyljellään ja selällään. 


Tässä tyyny on laitettu melkein puoliksi. Jämäkämpi paketti. :)





submit to reddit Delicious

2.11.2012

Filosofiaa ja joogaa

Meillä järjestetään pienimuotoinen jooga- ja filosofia-kurssi nyt lauantaina ja sunnuntaina.
Ihanaa! Upeaa!!
Olen kipeänä mutta sen verran pystyn tekemään että teen muutamat kasvispadat valmiiksi. Voi sitten vähän ennen ruokailua heittää ne uuniin lämpiään.
:)

Hyvin meni viikonloppu. Osallistujia ei montaa ollut mutta innokkaita olimme silti. :)
Kyllä meillä voi näitä useamminkin järjestää.

submit to reddit Delicious

Mielipiteitä

Vaikka talo onkin meidän talo, tulen iloiseksi jos muutkin viihtyvät täällä. Tai edes näkevät miksi me viihdymme. :)
Tässä adjektiivejä joita olemme vierailijoiden suusta kuulleet:

- hommia olette tehneet!
- harmoninen
- kodikas
- yksinkertainen sisustus
- värikäs
- vanha
- hiljainen
- rauhallinen
- hyvyyden laatuinen
- kylmä
- kuuma/lämmin
- uni maistuu!!
- sokkeloinen
- tilaa riittää
- säilytystilaa on paljon


:)

submit to reddit Delicious