31.7.2012

Taas on marjoja kerätty

Keräsimme punaisia ja valkoisia viinimarjoja ja vadelmia. Ja vähän syötiinkin... :)

Raju vesisade piiskasi pavut makuulle, joten niitä piti vähän tukea. Niissäkin alkaa palkoja jo olla. Varret ja kukat tuoksuvat kyllä todella hyvälle ja voimakkaasti! Kyseessä siis härkäpapu. Samalla huomasin, että perunan varsista roikkuu vihreitä mötiköitä...ilmaperunoita vai perunan siemenkota?
:)


submit to reddit Delicious

Tuparilahjoja

Mummu toi pitsiliinoja, pienen kapan ja tarjotintelineen kaikki tätä samaa ihanaa vanhaa keltaista, joka sopii hyvin meidän taloon!
Tarjotintelineelle pitää etsiä paikka, mutta pöytäliinat löysivät paikkansa vierashuoneen pöydältä ja klinikan odotustilan hyllystä.
Verho oli hiukan liian lyhyt mutta tuolla pitkien verhojen takana ollessaan se ei haittaa!


Lisäksi mummu toi toivomamme hyötykasvikuivurin! Kyllä tällä kelpaa omenoita pyöritellä!

 Äiti toi nuo vanhat kahvipannut ja -purkit. Pitää kokeilla etikalla puhdistaa niitä kiiltäviksi. :)  Saimme myös pari peltipurkkia.




submit to reddit Delicious

28.7.2012

Opastuskyltit

Piti tehdä tämmöset koska on dementikkoja tulossa kylään. ;)
Kaikki vieraat ovat aina ihan sekaisin että missä oli mikäkin. Nyt löytyy.




Lisäksi ehkä mun asiakkaatkin löytävät oikeat ovet eivätkä lähde seikkailemaan pitkin taloa. Tosin on sellaisia ihmisiä, jotka eivät katso mitä ovessa lukee..... Eräskin asiakas tullut sisään vaikka minulla on ollut toinen asiakas ja ovessa vielä lappu....
submit to reddit Delicious

Vierashuoneen kaappien ovet

uuteen väriin.
Ovissa oli pakkausteippiä muutaman päivän (tai kuukauden) ja sen mukana lähti maalikin. :)


Harjasimme erilaisilla harjoilla (juuriharja, tiskiharja ja mattoharja) maalia pois sen minkä saimme, mutta jossain vaiheessa ei mikään enää auttanut. Ja koska oviin oli tullut kolhuja, oli kolhuissa kuitenkin sinistä maalia, joten ne pitäisi hioa kuitenkin. Niinpä tartuimme metallisiin lastoihin vai mitä ne nyt on. Ostettiin eurolla tai kahdella Anttilasta. :D Ja metalliharjoja käytimme myös. Aika hyvin maalit irtosivat.



Maalasimme 1-2 kerrosta valkoista kalustemaalia, UULAa tietenkin ja  tässä ne ovat paikoillaan. :)


Yhdessä ovessa oli erilainen sarana, eikä se lähtenytkään vain nostamalla, joten se jäi eilen tekemättä. Pitää ensin katsoa saako ovea irti vai pitääkö vierashuoneessa ruveta taas sotkemaan. :(


Lukkojen/ripojen kanssa oli hiukan ongelmia....Piti hioa ja purkaa osiin, tais siihen hommaan tuhlaantua tuntikin mutta hyvä tuli. Nyt on koottu sitten kolmesta ovesta tuo ripa-systeemi. :)



submit to reddit Delicious

26.7.2012

Tuparit

Yritin järjestää tupareita mutta ei oikein ottanut tuulta alleen, joten päätin että ei sitten. :)
Ja nyt on koko ajan vieraslakanat pyykissä! Hyvä että ehtii edellisten jäljiltä pestä kun jo tulee uusia!

Ihanaa!
submit to reddit Delicious

Marjasavotta alkakoon!

Ensimmäiset vadelmat poimittu!



Valkoiset viinimarjatkin alkavat olla kypsiä. Annoimme niiden vielä jäädä keräämään makuaineita pensaaseen.

Punaisia viinimarjoja on syöty ja laitettu pakkaseen. Tänään pitää vielä tehdä näistä mehua:


submit to reddit Delicious

22.7.2012

Kukkia ja "villiviini"

Esa laittoi hiekkaa kukkapenkin kivien ympärille.

Pitkiä pellavia on viime talvena huudettu!


Pihassamme kasvaa paljon apilaa ja kun paljain jaloin kävelee pihalla, voi käydä näin:


Komia ruusu kukkii ja monta on vielä tulossa! Ilmeisen vahvat ruusut ovat, koska eivät antaneet kirvojen häiritä kukkimistaan.


Villiviini ei lähtenyt kasvamaan mutta luonto tarjosi kovasta leikkauksesta huolimatta tämmöstä vaihtoehtoa samalle seinustalle.... ;)



Viime vuonna tästä omenapuusta ei tullut syömiskelpoisia omenoita. Ne joko kärsivät muumiotaudista tai mätänivät muuten vaan. Minä olin valmis kaatamaan koko puun mutta leikkasimme kuitenkin kovalla kädellä tätä omenapuuta. Puu vaikutti sairaalta, nojasi taloon ja yritti kiivetä katollekin.... Edelleen nojaa taloon. Hedelmät painavat niin paljon, että oksat taipuvat ja tietysti kasvavatkin kesän aikana.
Isoja keltaisia olivat hedelmät ja jos yhtään voi päätellä jo tässä vaiheessa niin isoja on tulossa nytkin. Toivottavasti leikkaaminen auttoi ja puu on tervehtynyt edes vähän.



submit to reddit Delicious

Marjapensaille uudet tuet

Saimme vihdoin laitettua uudet tuet marjapensaille.




Poimin jo litran verran punaisia viinimarjoja ja vieraamme nappasi myös pussillisen mukaansa. Ihania! NAM! Viikossa kehittyivät valmiiksi. Ensi viikonloppuna se vissiin sit alkaa marjojen kanss touhuaminen. :)
submit to reddit Delicious

21.7.2012

Punaisia viinimarjoja aamupuuroon

Alkaa olla aika punaisina ja mehukkaina marjat jo! Nam!
Kävin aamulla hakemassa muutaman puuron sekaan. Mietin keräillessä että tämä se vasta mahtavaa on! Mutta sitten tuli itikat ja palauttivat maanpinnalle. Eiköhän tässä ollut tarpeeksi tätä ihanuutta....ei tunnu hyvältä kykkiä marjapensaissa kun itikat imee lapojen luona verta!

Kohta siis alkaa taas marjasavotta. Mehuja, pakastamista ja syömistä. :D
Minun mielestä punaiset viinimarjat ovat parhaimmillaan tuoreina tai mehuina.


submit to reddit Delicious

18.7.2012

Joogasali

Saimme vihdoin mattotelineen ja Patanjalin joogasutrat seinälle joogasaliin. :)

Mattotelineen tanko on ostettu rautakaupasta ja hyllynkannattimet marketista. Kannattimien päälle Esa askarteli tuet ja kiinnitti vielä tangon ruuveilla, ettei se lähde liukumaan pois kun mattoja vedetään edestakaisin.


Sutrat kiinnitettiin silsal-naruun pyykkipojilla. Naru kiinnitettiin nauloilla seinään.
Sutrat ovat siis ohjeita joogeille ja ne on kirjoitettu n. 350 ennen kristusta.




submit to reddit Delicious

15.7.2012

Kukkia kuivaukseen

Olemme keränneet ja vieneet vintille kuivumaan apilaa ja siankärsämöä. Tehdään niistä teetä.

Ystävän tekemä tonttu tervehtii tulijaa kuistilla:

submit to reddit Delicious

Luiskan muuri

alkaa olla valmis.

Hyttyset vaivasivat työmiestä, joten vein pari suitsuketta kivien koloihin häätämään niitä. Jos ei itikät hävinneet, ainakin tuli hyvä tuoksu. :)
Olen joskus saunan jälkeen pihalla vilvoitellessa istunut suitsuke kädessä ja aika hyvin on saanut rauhassa olla. En tiedä onko se savu mikä häiritsee itikoita vai häiritseekö tuoksu veren löytämistä. :)



submit to reddit Delicious

Futon

Esalla oli futon-vuodesohva kun tutustuimme ja hän myös osti futon-sängyn patjoineen, joten pääsin sitä kautta tutustumaan futoniin. Esa taas oli tutustunut futoniin ystävänsä vuodesohvalla. :)
Ystäväni tekee shiatsua ja hänellä on myös futon-patja hoitoalustanaan.

Selkävammaisena olen ollut erittäin tyytyväinen futoniin. Jos nukun joustinpatjalla selkäni tulee niin kipeäksi etten pysty taipumaan eteenpäin ollenkaan ilman tuskaa ja hikeä. Pystyn kevyesti menemään ns.lapsenasentoon normaalisti, joskus tuntuu että olisi hyvä jos olisi päälle oma kolo, kun taipuisi enemmänkin.
Tässä asennosta kuva:

Mutta kun olen joustinpatjalla tms. pehmeällä nukkunut, ei tämä onnistu lainkaan! Viimeksi yöpyessäni veljeni luona ei kyllä ollut tätä ongelmaa, onneksi.

Kun muutimme Helsingistä ostimme leveämmän sängyn tänne ja myimme Helsingissä olleen sängyn. Sänky oli samanlainen kuin aiemminkin mutta siis leveämpi. Ja vierashuoneeseen ostimme samanlaisen. :)
Vaihdoimme vain itselle ohuemman patjan ja vieraat saavat nukkua paksummalla, koska useimmat ovat tottuneet pehmeisiin vuoteisiin. :)

Vasemmalla meidän sänky ja oikealla vierashuoneen. Eipä tuosta kuvasta juuri erota, että meillä on 6 kerrosta puuvillaa ja vierailla 8.



submit to reddit Delicious

13.7.2012

Ensimmäiset punaiset viinimarjat syöty!

Ihanaa!
Ja komia nauris tulossa! Kyllä tuolta varmaan vielä niitä kasviksia tulee....

submit to reddit Delicious

10.7.2012

Kukkiva pihamme

Perunat, härkäpavut ja pionit kukkivat komiasti!


 Härkäpavut

 pioni valkoisena ja punaisena

 kovasti on jokin tarttunut pionin varteen

Kuunliljatkin alkavat kukkia!


Tässä pesupadassa nyt kasvavat kehäkukat, samettikukat, ruiskukat ja pellavat.
 lyhtykoison kukka


submit to reddit Delicious

Tuparilahja

iso pefletti alemmalle lauteelle. Näin voi pitää vesiastiaa siinä eikä lauteet kulu/värjäänny jaloista. Tosin vähän jo ovat värjäytyneet eli tummuneet.




Listalta löytyi myös kynttilä joka avautuu kuin kukkanen. Tätä on nyt muutamia kertoja poltettu syksyn aikana....ja ihanahan tuo on! Lisää näitä!

 
Ja lisäksi saimme muurikan matkanvarrelta. Sen me kyllä maksoimme sitten itse. :) Ei muuta ku paistamaan kunhan on öljytty pannu! Halkaisija oli jtain 58cm joten kyllä kelpaa lättyjä paistella!

submit to reddit Delicious