29.3.2012

Siemenet saapuvat

tänään! Jee!

Maata alkaa olla jo näkyvissä. Tietkin sulavat, joten pääsen ajamaan pyörällä!
Pesin sen jo viikonloppuna lumella ja poistin rikkinäisen korin. Jospa hommais sellasen laukun tarakalle. Vähän vakaampi ajaakin.

Taimikasvatus ei oikein ole meidän heiniä, laitamme siemenet suoraan maahan. Nyt laitetaan siemenestä kasvamaan seuraavat:
stevia
pinaatti
rucola
korianteri
minttu
tilli
rosmariini (taimi)
oregano
punahattu
valkosipuli
avomaakurkku
tarhapapu
keräkaali
porkkana
peruna (siemenpotuista)
lanttu
nauris
punajuuri
kesäkurpitsa
kehäkukka
krassi
ruiskukka
samettikukka
auringonkukka (lyhyt)
maahumala (taimi)
kiurunkukka
australialainen kukkasekoitus
kivikkokilkka
tuoksupielus
kaukaasianmaksaruoho
viiniköynnos/ruosteviini
pellava

Pihassa monivuotisia kasveja löytyy sitten
omenapuut 6kpl
vadelmapensas
musta-, puna- ja valkoviinimarjapensaita yhteensä n.20kpl
raparperi
ruohosipuli
lyhtykoiso
orvokit (?)
kehäkukat
unikko
kuunlilja
ja muita kukkia ja puita

:)
submit to reddit Delicious

25.3.2012

Joogasalin seinien maalaus

Maalasimme joogasalin seinät. Tapetoin nurkat, koska levyt eivät mene ihan päällekkäin tai vierekkäin, joten nurkkiin olisi jäänyt aukot. Huomenna tai joku päivä täytyy vetää uusi kierros ja tarkistaa viimeset seinät....aurinko kerkesi laskea joten aika pimeessä maalattiin loput... :)

Hmm...ymmärrän kyllä kun maalikartoissa huomautetaan etteivät värit ole ihan tarkkoja mutta jos valitsee sellaisen ruskeankeltaisen ja saa harmaata niin kyllä silloin jossain on jotain vikaa.... Tässä kuva seinästä ja maalikartasta....pientä eroa havaittavissa.

Otin yhteyttä liikkeeseen mistä maalit ostimme, että onko tämä mahdollista vai onko siellä käynyt sekoittajalla joku moka....
submit to reddit Delicious

24.3.2012

Vaatehuone valmis(hko)!

Katon maalaus puuttuu. Tuli muuten aikas upea!




Joogasalin seiniä kitattiin vielä. Mutta lamput laitettiin jo kasaan, kaks tommosta lattialamppua. :)

submit to reddit Delicious

22.3.2012

Kevät on täällä!!

Kävin aamulla hakemassa lehden ja huomasin että seinän vierellä on jotain sinistä. KUKKIA! Jee!

submit to reddit Delicious

20.3.2012

Luomu

Meidän viemäri ei oikein vedä, jos suihkusta tulee liian kovalla paineella vettä, syntyy lattialle lammikko. :(
Esa pohtikin, että voiko luomusaippuoissa olla niin paljon rasvaa, että se jotenkin jäisi viemäristöön ja siten aiheuttaisi tukosta? Käytämmehän me myös tosi rasvaisia rasvoja, minä etenkin kun ihoni on nyt huonossa kunnossa. Ihorasvoissamme on oliiviöljyä, sheavoita, auringonkukkaöljyä ja mehiläisvahaa...

Lakanaan tänään tahranpoistoainetta hinkatessa mietin, että voiko luomusta olla haittaa. Lakanassa oli rasvaläiskiä, koska olen laittanut yöksi rasvaa käsiini, puuvillahanskat päälle mutta tuleehan se niistä läpi.
Ihoni on nyt oikutellut ja tänään oikeesti aloin miettiä, mitä teen jos lääkäri sanoo etten voi tehdä nykyistä työtäni! Itken ja huudan!
Olen lisännyt koko ajan enemmän ja enemmän luomuruokia, luomuihonhoitotuotteita, luomupesuaineita yms. luomuina viimeiset kymmenen vuotta. Enemmän varmaan viime vuosina. Moni ongelma on poistunut mutta on tullut uusia....

Jäin siis pohtimaan, että voiko se, että käyttää luomu- ja luontaistuotteita aiheuttaakin sen tässä kemikaalien, hajusteiden ja lisäaineiden maailmassa, että alkaakin voida huonosti, kun on kosketuksissa näiden edellä mainittujen kanssa? Eli kun olen niin luomu kuin lähes mahdollista (vieläkin voisi parantaa) ja joudun olemaan kosketuksissa työssäni vaatteiden kanssa, jotka on pesty todella voimakkaasti hajustetuilla pesuaineilla, alan voimaan huonosti ja saamaan oireita? Pitääkö mun alkaa kampanjoimaan asiakkaillemme, kuinka pahoja aineita hajusteet ovat? Ei huono idea! :D

Olenhan minäkin käyttänyt hajustettuja pesuaineita ja hajuvesiä, mutta nyt en kestä niitä yhtään. Yksien vieraiden jäljiltä tuuletin useampaan otteeseen peitot ja tyynyt mutta tuoksu vain ei suostunut lähtemään. Töissä minulla on pitkiä kalsareita myöten vaihtovaatteet, koska tuoksu (tai minun mielestä haju) tarttuu vaatteisiini vaikken pitäisi lasta sylissä kuin hetken koko päivän aikana. Mitä nämä aineet tekevätkään LAPSELLE?? Yhdelle perheelle suosittelin pesupähkinöitä, koska lapselle on nyt alkanut ilmetä ihottumaa ja allergiatyyppistä kutinaa yms. etenkin vaippa-alueelle. :( Äiti kiitteli kovasti ja oli selkeästi tyytyväinen tästä vinkistä.
submit to reddit Delicious

Joogasalin seiniä kitattu

 ja lattia on edelleen tahmeahko, joten odottelemme kiltisti ensi viikonloppuun ennen kuin laitamme kaapistot paikoilleen. Voi kyllä olla, että jos niitä joskus haluaa siirtää, joutuu lattiaa hiomaan ja käsitteleen uusiksi....aika karun näköiset ovat kaapistojen jalat ja painaviakin ovat. Mutta siinä vaiheessa on muutenkin värieroja jo lattiassa, että paree onkin laittaa lattian pintaa uusiksi. ;)
Jaa, mutta pitäisköhän laittaa kalustehuopaa kaapiston jalkoihin, säästyis lattia... laittais vähän pitempiä suikaleita sokkelin kulmiin niin luulis kestävän.

Laitoin puukittiä seinälevyjen saumakohtiin. Nurkkia oli aika tuskaista kitata, joten jätin ensimmäisen yrittämisen ja sotkemisen jälkeen loput tekemättä. Laitetaan joku lista tms. nurkkaan. Pitää kysyä maalarilta mitä siihen kannattais laittaa...

Maalasin vielä kertaalleen pöytätason ja kyllä on upeat! Melkeen harmittaa, että laitetaan ne tuonne vaatehuoneeseen, mistä kukaan ei niitä näe. :)
Hmm...voiskohan sittenkin toisen kaapiston tuoda eteiseen ja veis tuon pöydän sinne ylös. Kaappeja siellä taatusti on tarpeeksi. Ja jos ei ole, on lattioilla tilaa laatikoille ja vintillä lisää tilaa. :)
submit to reddit Delicious

18.3.2012

Puuhastelua yläkerrassa ja puutarhassa

Leikattiin kolmea omenapuuta. Vaikka oli tikkaat, jotka saa laitettua 5.6 metriin saakka, ei silti saatu kaikkea leikattua mitä ois tarvinnut. Joko niin vaikea päästä käsiksi tai sitten olivat niin paksuja, ettei meillä ollut tarvittavia työkaluja. Mutta paljon omenapuuta saatiin palasiksi pitkin pihaa.
Enää kolme jäljellä...plus vadelmapuskat ja orapihlaja-aidat.

Oli hauskaa kiipeillä puissa ja sahailla/leikata oksia.

Vaatehuoneen alakaapistoon sahasimme vanhasta sängyn päädystä tai pohjasta palan ja teimme siitä pöytätason. Ruuvattiin kiinni ja maalattiin ruskealla kalustemaalilla. Vaatehuoneesta tulee kyl hauska....kaapistoissa keltaista, punaruskeaa ja ruskeaa, seinillä valkoista tapettia jossa vaaleanpunaisia kukkia ja maalattu punaruskealla ja valkoisella....lattia vaaleaa puuta. :)
submit to reddit Delicious

15.3.2012

Yläkerran lattia öljyvahattu

Just laitettiin öljyvahat yläkerran uusille lattioille. Huomenna vois jo laittaa toisen kerroksen ja sit viikon päästä voi asetella huonekaluja.
:)

Haaveilin jo että joogaankin pääsis, mutta sitten muistin että katto pitää maalata. Pitää pistää soittaen maalarille...
submit to reddit Delicious

11.3.2012

Vaatehuone

Enää puuttuu vaatehuoneesta lattian käsittely, katon maalaus, alakaapit ja toisesta kaapistosta pöytätaso. :)

Meni laudat tasan kynnykseen saakka! Vaikka kyllä tuo aika äheltämistä oli saada nuo reunimmaiset paikoilleen...
Vaatehuone:
Vierashuoneen puolelle laitoimme vanhan oven paikoilleen. Pitää pölyt (toivottavasti) poissa valmiimmalta puolelta kun käymme vierashuoneen kimppuun.

Vierashuoneesta tultaessa näkyy ikkuna ja oviaukko joogasaliin päin. Maalasin nämä valkoiset seinät tänään. Ja olen tapetoinut nuo myös aiemmin syksyllä. Katto täytyy vielä maalata valkoiseksi.


Joogasalista vierashuoneeseen



Tähän vanhojen kaappien alapuolelle tulee alakaapistot samasta keittiöstä. Toiseen täytyy tehdä vielä pöytätaso, siinä oli ennen tiskiallas.






submit to reddit Delicious

Yläkerran lattia puolivalmis

No niin, saimme eilen laitettu yläkerran joogasalin ja vaatehuoneen lattiat paikoilleen. Tänään pitää käydä ostamassa öljyvahan levitykseen väline, unohdimme, että heitimme sen viimeksi pois. :)
Sitten odotellaan ja kun öljyvaha on imeytynyt, laitamme kaapistot paikoilleen ja siirrämme lattialaudat vierashuoneesta joogasaliin ja alamme purkaa vierashuonetta loppuun.
Sitten tarttis maalata joogasali ja vaatehuone. Vaatehuoneessa maalausta vaativat vain katto ja pari kaistaletta seinää (on ikkunaa, ovea ja tapettia puoliksi seinällä, joten kokonaisia seiniä ei ole maalattavana). Joogasalissa kolme seinää maalattavana.

Laitoimme myös toisen oven vierashuoneeseen paikoilleen.

submit to reddit Delicious

5.3.2012

Jee! Ensimmäinen lattiaurakka melkein valmis!



Teimme eilen töitä kuin heikkopäiset ja saimme melkein vaatehuoneenkin lattian valmiiksi. Ihan loppumetrillä tuli vastaan sellainen "savolainen" että totesimme että on parempi purkaa se lauta pois ja laittaa toinen tilalle. Oli seuraavan laudan laittaminen sen verran hankalaa. Mutta kun ne kolme-neljä riviä on laitettu, puuttuu enää lattiankäsittely. Sitten vain maalisudit heilumaan! :)

Joogasali
Vaatehuoneen lattian koolaukset....

Vaatehuoneen lattian koolaukset...
Näkyy hyvin heikosti tuosta kuvasta, mutta koska vaatehuone oli ennen keittokomero ja sen kautta kulki (ja kulkee edelleenkin) putket yläkerran vessan, lattiassa kulkee joukko putkia joiden takia kannatinpalkeissa on isoja lovia ja ihan vessan vastaisen seinän vieressä (yllä olevassa kuvassa oikealla) on pitkä pätkä viemäriputken takia kokonaan ilman palkkia. Niitä vähän koitettiin paikkailla, ilmeisesti kohtalaisella menestyksellä koska suuria ongelmia ei lautojen laittamisessa ollut niiden kohdalla. Kertaalleen piti yhtä laudan reunaa houkutella ylöspäin pari milliä jotta seuraava saatiin osumaan kohdalleen, mutta kyllä siitäkin nokkeluudella selvittiin.

Vaatehuoneesta joogasaliin päin
Näin vähän jäi tekemättä.
submit to reddit Delicious