31.8.2011

Kiire

Tänään käytiin tilaamassa puutavaraa talolle. Vessojenkin lattiat on nyt sitten auki...ku ehtis ottaan kuviakin, ois hauskaa.... ;)
Ja keittiöfirma on ehkä päätetty...ainoa, jolta sai halvalla hyvät kodinkoneet ja joka lupasi toimittaa oikeasti kahdessa viikossa kalusteet. Sit kokoomiseen menee päivä tai puolikas lisäksi.
Siivottiin saunanpurku-kasaa, jotta jätelavan voi huomenna poistaa pihasta. Katsellaan, tarviiko uutta enää tilata. Suurimmat kamat on nyt viety pois.

Ja äiti on saanut virkattua meille ensimmäisen ikkunaverhon (melkein) ja jää varmaan viimeiseksi. ;) Onneksi on vanhoja, joita voi vähän muotoilla....

Nyt tarttis enää ostaa kiuas, maalit, korvausilmaventtiilit ja suihkuseinä-välineet. Sitten jotain pientä, kuten porrashidasteet, kalvoa ikkunoihin....ja oma lukunsa on sitten lamput ja muut sisustusjutut. :)
submit to reddit Delicious

29.8.2011

Sattuu!

Keittiömiehet olivat tehokkaasti poistaneet paneloinnin seinistä ja heittäneet jätelavalle vaikka nimenomaan aamulla sanoin, että voivat irrottaa lattiantekemisen ajaksi mutta laitetaan takaisin. Oli kiva sitten kaivella niitä pois rojun seasta....kaikkea ei edes saatu pelastettua.
Ihme tyyppejä ku koko ajan puhuu säästämisestä (pitäis hakea mallikeittiömalleja, Ikeasta jne.) mutta eivät ilmeisesti ymmärrä, ettei kaikkea tarvitse ostaa kaupasta uutena vaan voi käyttää sitä tavaraa mitä talosta jo löytyy! Tai no tapetti kyllä kelpas, mutta se on taas sitten sitä mitä minä just ja just pystyn sietämään (sinikuvioinen)... Aamulla piti vääntää jopa korvausilmaventtiilien sijainnista ja tarpeellisuudesta! No, halpa työvoima on halpaa...
Sitten keittiöfirmasta saatujen sähköpostien perusteella tuli sellainen olo, että kaveri ei tiedä kuka olen ja mistä puhun, joten piti sillekin sitten vääntää rautalangasta tai ratakiskosta ehkä. Mun myötätunto-opit ja positiivisuus kyllä tässä alkaa jo karista aika tehokkaasti! Prkl....
Revin muovimatot vierashuoneesta ja aloitin repimään levyjä ja pahveja. Lisäksi purettiin vähäsen yläkerran keittiötä ja totesimme, että jätämme vanhat yläkaapit sinne, tehdään vain yhteen uudet hyllyt.
Jätelava on melkein täynnä ja pihaan pitäisi päästä autolla tuomaan tavaraa, joten joudumme nyt viemään lavalle kaiken mitä sinne on menossa ja sitten tyhjentämään sen.
Aamulla huomasin että pyörän kumi on ilmeisesti päättänyt mennä rikki....eli en pääse kulkemaan silläkään. Esa yritti sitä korjata mutta ei saanut rengasta irti, oli niin ihmesysteemit. No, talutan sen keskiviikkona korjaamoon.

Pöntöt ja altaa irrotetaan huomenna ja putkia uusitaan. Kellariporukan tyyppi aikoi "räjäyttää" vessojen lattiat, että sinnekin päästään työskentelemään. Putkien perässä paikkojen availu on jännää....saa nähdä mitä kaikkea sitä päätyykin uusimaan...
submit to reddit Delicious

28.8.2011

Ai miten niin sadonkorjuuaika?

Meillä on koti täynnä omenakasseja ja -ämpäreitä, erilaisia purkkeja kuivauskaapissa ja pöydän reunoilla ja hella pöhisee kuumana vaikka ulkona on lähes 30 astetta lämmintä (tosin nyt onneksi vähän sateli)...

Tein karviaisista hilloa, etikkakurkut nyt työn alla ja Esa teki aamulla omenachutneya. Talolla oli paljon lasipurkkeja mutta kaikkiin ei ollut kansia eikä Prismassa ollut sopivia myynnissä. :( Ostimme kurkuille muoviämpärin. Mutta ei viitsisi kauheesti purkkeja ostaakaan erikseen.
Täytyy ehkä käydä illalla vielä talolta nappaamassa pari kurkkua ja viedä töihin työkavereille. Jotain hyötyä siitäkin, että työkavereita on paljon!
Keittäjälle lupasin viedä raparperiä, saa tehdä lapsille soppaa. Voi olla että olen aamulla paikallinen nähtävyys raparperikassin ja omenaämpärin kanssa....kuljen siis edelleen pyörällä! Pyörän kori on jo hajonnut pohjasta (korjasin sen nippusiteillä), koska olen kuljettanut sillä niin hirveitä määriä tavaraa...
Perjantaina toin sen kyydissä ämpärillisen karviaisia, toisen ämpärillisen omenoita ja kurkkuja, repullisen ja muovikassillisen lasipurkkeja ja oliko jotain muuta...eipä kai. Silloin kyllä talutin... ;)
submit to reddit Delicious

Pihapuuhastelua

Eilen laitettiin kompostori käyntiin! Kompostorin alle kaivettiin kuoppa ja laitettiin pieni koroke vanhoista kiuaskivistä ja kellarin betonilattian palasista ettei ihan ui vesilammikossa. Ja siivottiin pihalta ja vähän sisältäkin jätelavalle tavaraa. Uhkaavasti alkaa lava täyttyä, koska ei tuon betonijätteen takia pääse tuonne perälle täyttämään kunnolla. Vielä on yläkerrasta tulossa tavaraa ja minkä verran sitten uusien rakentamisesta tulee. Toivottavasti ei tarvitse käydä tyhjentämässä kahta kertaa, tulee kalliiksi. :(
Pesupadan vesiastia jätettiin sadeveden pestäväksi pihalle, oli tosi nokinen, mutta muuten ehjä! Pitää rakentaa jokinlainen tukisysteemi tai kaivaa hervoton kuoppa niin pataa voi käyttää kukka-istutuksena tai jonain muuna. :) Kiuas oli niin painava että se joutui jäämään aloilleen, muut romut raahattiin lavalle. Työmiehillä vissiin voimia vähän enemmän, koska saivat raahattua sen saunalta pihalle!


















Esa pääsi elämänsä ensimmäisen kerran leikkaamaan ruohoa (oman muistinsa mukaan)! Hyvin sujui, kun oli säätöjä ensin vähän säädetty. Vanha isäntä tykkäsi sellaisesta todella lyhyestä golfkenttä-tyylistä...

Omenoita pihassa on kauheita määriä. Keräsin niitä ämpäritolkulla kompostoriin ja loput jätettiin odottamaan seuraavaa kertaa. Toivottavasti rotat eivät löydä niitä....no eipä ne ole löytäneet niitä pitkin pihaa lojumassakaan, joten ei ehkä tarvitse murehtia. Ja en tiedä minkä verran koulukaverit kävivät hakemassa niitä eilen hevosilleen... :)
submit to reddit Delicious

27.8.2011

Betonipölyä

Kellarissa on kuulema - olen itse flunssaisena kohtalaisen kykenemätön ottamaan osaa talon puuhiin juuri nyt joten luotan silminnäkijälausuntoon sekä kuvalliseen todistusaineistoon - ns. hävityksen kauhistus. Ekana päivänä (keskiviikko) piikkaus jatkui iltamyöhään (toivon, että iltavuorossa urakoineet Suomenlahden eteläpuoliset työmiehet malttoivat kuitenkin lopettaa ennen yötä), ja sinä aikana hävisi saunan seinien sisäpuolelta kaikki lattia mukaanlukien ja tulevan kylppärin puoleltakin suurin osa. Tänään (perjantai) oli ilmeisesti saatu piikattua esiin myös lähes kaikki kellarin viemärit, kaiketi lukuunottamatta autotallin lattiakaivoa joka on oletettavasti oma haaransa.

Keittiökin purkautui atomeiksi (tai ainakin irrallisiksi kaapeiksi) keskiviikon aikana. Samalla kaatui yksi seinä ja rikkoutui yksi ikkuna (ks. alla, merkki vauhdikkaasta toiminnasta?) ja paljastui allaskaapin alta roskakätkö (ks. yllä). Vaikea kuvitella, että roskapussillinen sekalaista pikkuroskaa olisi vahingossa päässyt livahtamaan kaapin sokkeliin joten täytyy vain todeta että ihmiset tekevät kummallisia asioita.

Keittiön osalta ratkesi myös vihdoin yksi suurista kysymysmerkeistä, eli mitä voidaan tehdä keittiön ja entisen pikkumakkarin väliselle kaapistoseinälle. Keittiötähän oli tarkoitus laajentaa ruokailutilan muodossa tuohon makkariin. Seinästä löytyi kantavakin palkki, joten lopputuloksena on reilunkokoinen kulkuaukko huoneiden välillä mutta silti tilat pysyvät erillisinä, mikä on ruuan käryjen suhteen ehkä ihan hyväkin idea. Sitäpaitsi pystyyn jääneen osan reunassa kaapin sisällä kulkee pystyssä kaksi putkea (ilmeisesti lämmitysputkia) joiden tarpeellisuus jossain määrin epäilyksen alainen mutta oletus oli että niitä tarvitaan ja koska patteriverkostolle ei ollut tarkoitus tehdä mitään putkien siirtäminen olisi ollut ikävä lisäprojekti. Ehkäpä ne saavat olla kaapissaan vielä jonkun kymmenen vuotta...



Samalla selvisi myös se, että ainakin alakerran lattiassa olevat purut ovat kuin uusia (kuva alla). Kerrosta ylemmän välipohjan eristeiden kunto selviää kunhan amatööriremonttireiska saa kerättyä voimia taistellakseen raakalautaa pois yläkerran lattiasta (jotta tilalle voisi laittaa lattian niskojen oikomisen jälkeen vähän sileämpää tavaraa).

Kellarin lisäksi hävityksen kauhistus on suuressa osassa muitakin tiloja, koska joka kerroksessa on revitty paikkoja auki. Tällä hetkellä vain olohuone ja yksi makkari ovat rauhoitetut, ja niissäkin lojuu "uutta" ja vanhaa jatkokäytettävää tavaraa. Rempan jälkien siivoaminen mahtaa ollakin melkoinen projekti... pääsee kirjaimellisesti puunaamaan koko talon lattiasta kattoon.

Kuvia tulee ehkä lisää kun joku saa kerättyä hermonsa erittäin epäloogisesti ja epävakaasti toimivan blogialustan tekstieditorin kanssa... Ja toki olis vielä paljon muutakin sanomisen juurta, mutta siitä lisää ehkä vaikka huomenna.
submit to reddit Delicious

Sauna

Sauna näyttää nyt tältä:



















Toi musta aine seinässä on ilmeisesti sitä kuuluisaa pikeä, jota rakennusvaiheessa isäntä sai otsaansa ja joutui sairaalaan sen takia.


Harmi ettei tätä kaunista tiiliseinää voi jättää näkyviin. :(
Pesupata ja kiuas seisovat keskellä pihaa. :) Pesupata näyttää siltä, ettei sitä voi käyttää mihinkään. Ainoastaan puinen kansi on käyttökelpoinen....Kai siitä jonku pöydän vois väsätä.
;)
submit to reddit Delicious

Keittiön hävitys

Naapuri kävi adoptoimassa osan meidän vanhasta keittiökalustosta. Yläkaapistojen runko jää varmaan omaan käyttöön esimerkiksi askarteluhuoneeseen. Ovet siitä olivat lentäneet jätelavalle, miksiköhän. Ei vissiin ollut saanut hökötystä irti seinästä ilman. Vaatekaappien oviakin löytyy sitten muutama, jos ne joskus hajoaa. :)
ai vähän pölyä?
kulku ruokahuoneeseen, seinään täytyy jotain päällistä keksiä...


lattia
submit to reddit Delicious

Sadonkorjuuta ja kipeitä lihaksia

 Omenoita on piha täynnä. Pitäis ottaa kottikärry ja kerätä kompostiin. Ja osa täytyis polttaa tai haudata koska niissä on muumiotautia.
Karviaisiakin on pilvin pimein ja herukoita. Harmittaa kyllä että nyt menee paljon hukkaan pihan antimia. Ei vain ole aikaa. Käymme töissä, illat menee remonttimiesten ja keittiösuunnitteluaikojen parissa. Pitäisi ehtiä syömään ja ruokaa tekemään, mutta ei. Joogaamaan en ole päässyt ainakaan kahteen viikkoon (osittain sairastelun takia) ja keho huutaa tuskasta ja liikunnanpuutteesta. Flunssa vei voimat aika tehokkaasti, jalat ja kädet tuntuneet lyijyntäytteisiltä eikä lihaksissa ole voimia. Eilen illalla oli selkä tosi kipee, ihme ettei konttamaan tarvinnut ruveta...
Tuskanhiki nousee pintaan pelkästä ajatuksesta, että jooga pitäisi aloittaa uudelleen lähes alusta...tulee kipeeksi ihan varmasti ja sitten on taas väsynyt eikä jaksa tehdä talolla mitään. Huoh!
Mitä voisi tehdä toisin...ottaa lomaa sille ajalle kun remonttia pitäisi aloitella ja satoa kerätä tai ostaa talo talvella. :)

Kurkkuja tulee edelleen hirveitä määriä, annoin naapurillekin läjän. He ovat joutuneet omien kurkkujen syömistä rajoittamaankin! Meillä ei sitä ongelmaa tule...

submit to reddit Delicious

Kylpyhuone-sauna-osasto ja muu kellari

Meinas kyllä itku päästä kun kävin pyörimässä yksin tyhjässä talossa ja toteamassa että kellarin lattia on revitty auki kuin maanjäristyksen jäljiltä...ja iski päähän että niin, tässä pitäis asua parin kuukauden päästä... :o
pannuhuone
kylpyhuone
askarteluhuone
kiuassyvennys



kellarin sisäänkäynti
submit to reddit Delicious

22.8.2011

Remontti alkaa ylihuomenna

Tänään saimme nyt vihdoin käyntiin remontit. Keskiviikkona pihaan tulee jätelava, kylpyhuone-saunan purku ja keittiön purku alkaa. Meille jää sit yläkerran purku. :)
Huomenna mun veli kuskina lähdemme ostoksille. Saadaan kompostorikin toivottavasti pöhisemään.

Nyt tarttis siivota täällä, että kehtaa vieraita ottaa vastaan, mutta pitäis myös levätä, ku ei tää flunssa vielä halunnut luovuttaa. Työkaveri oli samaan aikaan lääkärillä, oli keuhkoputkentulehdus. Lääkäri itsekin oli ollut sairaana ja veli sanoi, että heidän matkasuunnitelmat muuttuivat kuumetaudin takia....eli koko Suomen laajuinen flunssa! Nyt peitto korviin ja unta palloon niin tervehtyy keskiviikoksi töihin.
submit to reddit Delicious

21.8.2011

Verhoja

Ripustin tänään ensimmäiset verhot! :)
Kuistin edestä poistettu kataja varjosti todella paljon kuistia, huomasin. Astuin yhtenä aurinkoisena päivänä sisään taloon ja kuuma ilma löi heti kasvoille ovella! Mutta kun menin sisälle taloon, oli viileää....aurinko paistaa esteettömästi koko päivän kuistille, joten se on sitten meidän kakkossauna. ;)
Niinpä laitoin tänään pienen verhon siihen.

Pitsiliinoja ja -verhoja ei ole ilmantunut kuin yksi äidiltä. Niitä tarvittaisiin ikkunallisiin oviin eli pannuhuoneen, portaikkoon, välioviin ja kuistille. Kun ehtisi ja pystyisi lähtemään kierteleen kirppiksiä niin ehkä löytyis.

Sairastan edelleen, joten Esa puuhastelee tänään sisällä ja puutarhassa. Kompostissa pörrää melkoinen määrä ötököitä, joten sille täytyy jotain tehdä ja minä olin sitä mieltä että se täytyy myös siirtää. Tiistaina saamme kompostorin, joten muutenkin täytyisi miettiä paikat kompostorille ja maakompostille.

Marjat senkun mätänee pensaisiin. Pakastin on jo lähes täynnä ja arkkupakastin ei voi täyttää koska sitä täytyy remontin aikana siirrellä. Mehujakin olen tehnyt muutaman litran. Ja juonutkin. Onneksi sain tuoreita marjoja ja niiden vitamiineja tähän flunssaan!

Tiistaina veljeni tulee käymään, vuokrasimme pakettiauton, joten käymme vähän ostoksilla Rakennustorilla, Rauta-Otrassa ja jos aikaa jää Kodin Ykkösessä. Rahaahan minulla ei ole, mutta kai sitä jostain löytyy... ;)
Hankitaan laatat, lasitiilet, saunan ovi ja muuta pientä kylpyhuoneremonttiin ja vähän muihinkin.
Lautalattiatavaraa pitäisi myös hakea jostain, mutta siihen täytyy sitten palkata taas uusi kuski.... Huoh! Välillä ois kiva kun ois oma auto ja pystyis ajaan itse. Ei tarvitsisi aina kysellä jotakuta. Etenkin kun nykyään kaikilla on niin kauhee kiire, ettei saa sovittua yhteen aikatauluja. :(

Nyt sohvan pohjalle taas tutisemaan....

Joogasali:

submit to reddit Delicious

19.8.2011

remontti alkaa?

No niin nyt on jo yksi remonttimies luvannut tulla ensi viikolla aloittamaan hommia ja kylpyhuone-sauna-projektikin pitäisi rykäistä käyntiin ensi viikolla kunhan päästään kaikki saman pöydän ääreen.
Jee!
submit to reddit Delicious

15.8.2011

Eläimiä

Naapuri on bongannut lastensa kanssa kaksi todella harvinaista perhosta, jonka nimeä en enää muista... Naapuri vain sanoi, että tätä perhosta ei nähdä Suomessa edes joka vuosi. Ja nyt heidän pihassa oli kaksi!

Meidän pihassa loikkii ruskeita sammakoita,

jänis loikki kerran naapurin pihassa ja sudenkorentojakin olen muutaman nähnyt. Isoja etanoitakin löytyy pihasta, mutta en tiedä tarviiko niitä alkaa hävittämään. Missään nimessä minä en niitä tapa mutta ohjaisin kauniisti heidät toisaalle. Ällöttäviähän ne ovat kyllä. Hämähäkkejä, muurahaisia yms. vilistää pihassa myös. Sisällä talossa muovimattojen alla on (onneksi) kuolleita pieniä matoja ja jotain pitkiä hyönteisiä, joilla on siimat perässä. Hyh!
submit to reddit Delicious

14.8.2011

Tuhoaminen

Kyllä repiminen ja tuhoaminenkin voi olla kivaa! Kun saa pois likaista, vanhaa, haisevaa ja tietää, että saa joskus sellaista tilalle, mikä itseä miellyttää. Ja voi sanoa, että on itse tehnyt jotain, saanut henkisten traumojen lisäksi muutaman fyysisenkin. ;)
Ihanaahan tää pääsääntöisesti on, mutta odottelu on ahdistavaa. Remontoimista ei olla saatu alkuun työmiehien osalta, yksin olen sen aloittanut jo. Mutta ehkä tuleva viikko tuo vihdoin sopimuksia pöytään ja päästään niin sanotusti asiaan.
Aika monilta saa neuvoja hyvässä ja pahassa, halusi tai ei. Aina niitä ei jaksaisi kuunnella, kun tietää ettei jokin sovi meille ideologian tai meidän talon ominaisuuksien takia. Onneksi meillä Esan kanssa on aika samat aatokset siitä, mitä taloon laitetaan ja mitä ei. En voi kuvitellakaan tekeväni tätä projektia kenenkään muun kanssa! Nyt olen flunssaisena raatanut ja toivon, etten ole mokannut. ;) Tänään otin vähän iisimmin, tosin mehut ovat tänään porisseet.
Kävin minä repimässä vanhat muovimatot pois lattioilta kellarista, kaikkia en saanut. Pitäis olla joku millä kaapia ne irti, kun ovat kosteuden tms. takia jääneet kiinni paikoittain.  Tässä kuva askarteluhuoneen lattian jämistä.
Vaatekaapeissa on erilaisia nuppeja, koska vanhat muoviset ovat joskus menneet rikki. Nyt pitäisi sitten keksiä, mitä tehdään, haetaanko Rakennustorilta vanhat samanlaiset (jotka siis tunnetusti hajoavat helposti) vai vaihdetaanko kaikkiin toisenlaiset. No, sen ehtii onneksi tehdä joskus... ;)
submit to reddit Delicious

13.8.2011

Oravannahkakauppaa

Ihanaa kun nykyään on törmännyt ihmisiin, joiden kanssa voi tehdä ns.oravannahkakauppaa eli vaihtaa palveluksia. Valitettavasti on edelleen ihmisiä, jotka eivät usko vaikka sanoo, ettei tarvitse mitään maksaa tai antaa. Kun tekee toiselle hyvää, kyllä se tulee muodossa tai toisessa takaisin. Ja useimmat arvostavat pyyteetöntä auttamista. On sellaisiakin, jotka eivät edes tajua saaneensa apua tai palvelusta ihan ilmaiseksi. :(
Ehkä tämä "liike" johtuu siitä, että ihmisillä ei ole hirveesti ylimääräistä rahaa mutta tarvetta hierontaan, hyvään ruokaan jne. löytyy kuitenkin. Mikäs sen parempaa kun voi vaihtaa hieronnan esimerkiksi täytekakkuun, jota ei itse olisi osannut tehdä!
Onneksi on olemassa aikapankkeja, minäkin liityin täällä. Ja olen saanut jo yhden muuttoapulaisen. :)

Minun sydäntäni riipaisee, kun heitetään suht. hyväkuntoista tavaraa roskiin. Meillä riittää kierrätyskeskuksia ja jätteenkäsittelylaitoksia joihin voi ilmaiseksi tai pientä maksua vastaan viedä, miksei siis käytetä sitä. Tai voi myydä netissä (facebook, Keltainen pörssi, Huutonet...). Olen itsekin säästänyt varmasti satoja euroja dyykkaamalla roskiksia, ostamalla netin välityksellä, kirppiksiltä, työkavereilta jne.

Saimme paljon tavaraakin talonoston yhteydessä ja nyt annamme myös takaisin. Eli katajaa jaoimme naapureille (ja saimme tarjouksen huippuhalvoista koivukuutioista) ja vanhat keittiökaapistotkin ovat ehkä menossa uuteen kotiin. Pari kaappia jätämme itselle. Lisäksi marjoja pihassa riittää, mutta ei ehdi kaikkia itse poimimaan, joten olen sanonut muutamalle tutulle, että saa tulla poimimaan. :)

submit to reddit Delicious

12.8.2011

Kataja lähti

Kataja kaadettiin tänään. Se sai uuden elämän kompostissa ja käsitöinä. :)

kaadon jälkeen



piha
kuusi vm.1907

submit to reddit Delicious

Seinät kaatuu päälle!

Töiden jälkeen menin Talolle vähän hommiin....
Tässä tulosta:
vierashuone







Seinissä oli maali, tapetteja 2-3 kerrosta, pahvi ja puu. Aika hyvännäköisinä olivat tapetit säilyneet, väritkin! Tein puukolla reiän tai otin jostain repsottavasta reunasta kiinni ja vedin. Hyvin irtos pahveineen päivineen. Osa lähti irti pahvista, mutta ystäväni neuvoi, että repiä pahvikin pois. Teen sen huomenna, alkoi jo väsy painaa....
Muovimatto lähti sen kun nosti, halkesikin komeasti. Eli todella helppo poistaa. Alla näkyi olevan ehjä ja hyväkuntoinen kova vaneri (ainakin siitä kohtaa mistä katsoin).
submit to reddit Delicious

10.8.2011

Mehustamista ja rahapuita

Tehtiin eilen ja tänään lisää herukkamehuja. Ostin tänään mehumaijan, koska eilinen siiviläpelleily alkoi ottaa pannuun....Olihan se helppoa!
Tein yhden version mihin laitoin mustien ja punaisten herukoiden sekaan neilikkaa ja kanelitankoja. Hyvää tuli! :)

Ikkunalaudalla oli valtava rahapuu, kysyin Emännältä, että onko se lähdössä roskalavalle ja sinnehän se. No minähän tietysti sanomaan, että ei tarvitse heittää! Lisäksi löysin sattumalta pihalta rahapuun!!! Siellä se lötkötti tyytyväisenä marjapensaan alla. Tulimme siihen tulokseen Emännän kanssa, että se on peräisin vanhasta kompostista. :) Nyt Esa saa kaksi rahapuuta täällä olohuoneessa kituvan kaveriksi! Jos talossa ei ole rahapuuta, ei ole rahaakaan. Nyt sitä pitäisi siis olla yllinkyllin. ;)



Kävin maalari-ystäväni kanssa vähän katselemassa seiniä Talolla. Revin yhdeltä seinältä tapettia ja sen alta paljastui toinen tapetti ja sen alta pahvintapaista ja sen alta lautaa. Aika helposti se lähti...paljain käsin revin. :) Eli ei ollut sellaista mitä ensimmäinen remonttimies sanoi seinän olevan. Mutta joka tapauksessa täytyy joku pohjaseinä tehdä. On kuulemma olemassa jotain remonttikyprokkia (miten lie kirjoitetaan tuo "kyprokki"), joka on tosi ohutta. Täytyy katsella ja miettiä mitä pohjaksi maalille ja tapetille laitetaan. Ikkunaseinät ja katot kannattaa maalata valkoisella, jotta huoneeseen tulee valoa. Tapetista voi ottaa sitten sävyä valkoiseen sekoitettavaksi.

Perjantaina menen varmaan poimimaan satoa (Kurkut olivat valtavia! Sellaisia vauvan käsivarren kokoisia!) ja repimään lisää tapettia, jos tavaroita yläkerrasta on saatu vietyä pois. Tervetuloa kaveriksi! :)
submit to reddit Delicious

8.8.2011

Naapurit

Meillä on kyl tosi kivat naapurit!
Varmistettiin, että pihassa olevan katajan saa kaataa. Toinen naapuri lupasi kaataa sen tällä viikolla ja toisen naapurin vieras aikoi viedä puutavaraa käsitöihinsä! :)
Ei meinattu päästä lähtemään ollenkaan ku naapurit jutusteli pihassa. :)
Pikkusiskokin tuli auttamaan marjojen poiminnassa, huomenna alkaa mehujen keittäminen!
submit to reddit Delicious

Masentavaa

Makuuhuoneen kaapista löytyy vesiputkia...eli seinän kaato ei onnistu kokonaan. On kyllä mielenkiintoista mitä kaikkia mutkia tässä tulee vielä vastaan kun aloitetaan seinien ja lattioiden aukominen....

Keittiön kaapistot tuntuivat aika kosteilta ja tahmeilta kun siirreltiin. Mutta kun vähän hioo ja maalaa uudestaan niin niitä voi käyttää muualla. Pöytätasot kyllä taitaa mennä kokonaan uusiksi. Tietysti jos kaappeja saa päällekkäin, ei pöytätasoa tarvitse kuin katoksi ylempään. :)
Keittiön uuni on kyllä aika romu ja luukun lasien välissä oli aika iso karvainen pölypallo... Yök!

Edelleenkään ei olla kaikkia työmiehiä saatu. Nyt ymmärrämme miksi kirjoissa arvioitiin niin pitkiksi remontin aikatauluja...menee kuukausia ennen kuin edes saat sovittua työnjaosta ja aloituksista!! Etenkin jos onnistuu ajoittamaan heinäkuulle, kun koko Suomi on lomalla ja mitään ei tapahdu! No, jospa tällä viikolla sais sen tärkeimmän eli putkimiehen metsästettyä niin saadaan ehkä homma käyntiin. SItten voi muidenkin kanssa tehdä sopimukset lopullisesti.

Flunssakin iski heti kun palasin töihin, onneksi sain hoidettua nopeasti alta pois. Huomenna pääsen töihin. Täytyy yrittää vaan ottaa nyt rauhallisesti fyysisesti ja psyykkisesti...
submit to reddit Delicious

6.8.2011

Urakasta se käy urakoiden kyselykin

Aina siitä päivästä alkaen, kun talolla suoritettiin ensimmäinen remonttikatselmus/-arviointi, pääasiallisin stressin lähteeni on ollut mistä saada kelvolliset urakoitsijat tekemään putki-, sähkö- ja kylppäri/saunaremonttia. Ottaen huomioon että Susku hoiti talokauppoihin ja vakuutuksiin liittyvät kiemurat oli ihan paikallaan että mie otin vastaavasti tähän homman hoitaakseni (varsinkin kun kesäloma sopivasti alkoi).

Lähtökohtahan oli saada yksi ainut urakoitsija hoitamaan koko show, mutta...

Lähettämistäni kymmenestä kokonaisurakkatarjouspyynnöstä ylipäätään jonkunlaisen vastauksen sai vain kuusi, joista kaksi oli kielteisiä (kalenteri täynnä) ja myönteisistä neljästäkin vain yksi urakoitsija lopulta saatiin katsomaan kohdetta yksityiskohtaisemman remonttikuvauksen esittämisen jälkeen (lopuista ei ole sen koomin mitään kuulunut). Kävi sitten niin, että tämä firma tekisikin vain kylpyhuoneen ja saunan, ja niinpä alettiin sitten kysellä sähkärien ja putkarien perään. Tässä kohtaa oli siis tuhrattu jo viikko ah niin kallisarvoiselta tuntuvaa aikaa...

Onneksi saatiin vakuuttavan oloiset suositukset sekä putkarista että sähköristä tältä kylppäriremonttifirmalta, joten lähetin heti ensimmäisenä tarjouspyynnöt (menneestä muka viisastuneena suoraan täydellisen yksityiskohtaisen tarjouspyynnön kera) näille kahdelle firmalle sekä neljälle muulle jotka olivat jo aiemmin urakoitsijoita läpi kahlatessa jääneet listalle muistiin. Stressintäytteisen viikonlopun jälkeen (ainoastaan yksi kielteinen vastaus yhdeltä putkifirmalta - ei sovi aikatauluun) lähettelin sitten vielä lisää tarjouspyyntöjä, niin että lopulta oli tarjous lähetetty sekä seitsemälle putkiurakoitsijalle että seitsemälle sähköurakoitsijalle. Seuraava vastaus tuli sähkäriltä, ja vielä sen verran nopeasti että suorastaan ihmetytti, kuten ihmetytti myös arvioitu urakan loppusumma, joka oli 2-3 kertaa sen verran mitä hommaan "pitäisi" saada kulumaan. Toki on myönnettävä että vanhan talon kohdalla kukaan ei tiedä mitä kaikkea eteen tulee urakan aikana (ja itse asiassa suurin osa urakoitsijoista onkin heti kättelyssä sanonut tekevänsä homman vain tuntityönä, mihin me sitten vastaavasti olemme vastanneet että tahtoo saada tietää edes hintahaarukan kokonaisbudjetin seuraamista varten), täytyy sanoa että melkoiset varmuuskertoimet on tällä kaverilla urakoissaan...(eikä tämäkään tarjonnut urakkaa vaan materiaaleja ja tuntityötä). Mutta eihän se olekaan tyhmä joka pyytää liikaa, vaan se joka siihen suostuu.

Sähköurakoitsijoita on tyrkyttäytynyt vielä pari muutakin, onneksi heti seuraavana tuli suositeltu sähkäri "kotikäynnille" ja olikin sen verran vakuuttava että oltiin siinä kohtaa jo aikalailla myytyjä. Parasta tietysti on että esitetty hintakaan ei ollut päätä huimaava.

Vaan se, mikä nyt laukaisi tämän kirjoittamisen on se, että kauan jo kaivattu ja jopa perään soiteltu suositukset saanut (ja toivottavasti niiden arvoinen) putkiurakoitsija olisi nyt vihdoin maanantaina valmis tulemaan katsomaan taloa! Olen elänyt siinä toivossa, että nämä urakat saisi sovittua ennen kesäloman lopettavaa reissuani Eestiin (joka alkaa ensi viikon keskiviikkona), ja jos nyt ei tapahdu kamalia voinen ainakin huokaista helpotuksesta vaikkei varsinaisesti sopimuksiin ehditäkään laittaa nimiä alle ennen tuota reissua. Monta mutkaahan tässä on vielä edessä, mutta on karmivaa odottaa kun ei tiedä saako koko remppaa käyntiin riittävän ajoissa vai ei. Nyt olisi vielä mahdollista saada edes lupaus siitä että homma hoituu.

Tässä kohtaa voi siis todeta että tasan puolet yhteydenotoista urakoitsijoihin tuotti vastauksen. Ottaen huomioon rakennusalan herkkyyden suhdannemuutoksille ei siis voitane tulkita että maan talous olisi menossa alamäkeen päin?
Tätä kirjoittaessa soitti vielä yksi sähköurakoitsija, pahoitteli että oli näin myöhässä (ollut yllättäen tälläkin kuulema kiireitä) ja päädyttiin sitten turisemaan kahdenkymmenen minuutin ajan tästä aiheesta. Malliesimerkki siitä, miten hoidetaan asiakassuhteet niin että vaikka urakka menikin sivu suun jää kuitenkin asiakkaalle hyvä fiilis firmasta. Pidetään nimi mielessä...

Talohan on nyt siis lähestulkoon valmis remontin aloittamiseen, viimeksi kurkatessa pakastearkku kellarissa oli vielä puolillaan ruokaa ja joitain viherkasveja oli vielä ikkunoilla (sekä kaatopaikalle menossa olevaa tavaraa muutamassa huoneessa), joten periaatteessa valmistelevat toimenpiteet kuten yläkerran lattioiden auki repiminen ja keittiön laajennuksen valmistelu (eli käyttökelpoisen tavaran irrotus ehjänä) voisi jo alkaakin. Tällä hetkellähän on aikaa deadlineen vielä vähän yli 2,5 kuukautta joten ollaan hyvin aikataulussa (alkuperäisistä arvioista jopa hyvinkin kuukauden verran edellä).

Se tässä myös jänskättää että tarvitseeko putkien vaihdon takia aukoa sellaisia lattioita ja seiniä joihin ei muuten olisi tarkoitus kajota. Yläkerran vessan lattian muovimatto on sen verran kärsinyt että se on ihan paikallaankin vaihtaa, ja sama jouduttaneen tekemään myös alakerrassa, mutta toivottavasti eteiseen ei tarvitse puuttua (pohja- ja putkikuvia katsellessa vaikuttaisi siltä että ei tarvitse). Kellarissa sitten pääseekin aukomaan yli puolet tiloista joiltain osin, ja se ainoa huone jossa ei ole lattiakaivoa on sitten se, jonka alta putket menevät kaupungin viemäriverkkoon. Alkuperäisestä putkisuunnitelmasta jostain syystä on leikattu irti juuri kellarikerroksen osuus, joten piikatessa pitää sitten vain seurailla niitä putkia...
submit to reddit Delicious

5.8.2011

Suunnitelmia

Tämä seinä kaadetaan.

Kaapista otetaan hyllyt  ja seinällä oleva hyllykkö säilytetään ja käytetään jossain. Hyllyjä tarvitaan muissa kaapeissa. Kiinteissä kaapeissa oli paljon tanko-kaappeja, mutta tarvitaan myös sellaisia missä on hyllyjä, joten otamme nämä käyttöön. Miksi heittää vanhaa hyvää pois ja ostaa uutta tilalle?
Keittiön kaapistot ylä- ja alakerrassa ovat irtonaisina lattialla, joten otamme ne hyötykäyttöön maalauksen jälkeen. Ja ehkä päälle uusi taso täytyy tehdä niille.
Keittiön ja seinän takana olevan makuuhuoneen katot ovat erilaiset...seinän kaatamisen jälkeen täytyy katsoa mitä sille tehdään. Saako yhtymäkohtaa jotenkin taiteiltua kivan näköiseksi....
Tuleva ruokailutila. Päätimme kuitenkin jättää nämä kuosit paikoilleen. Sopii ihan hyvin harmaan, valkoisen ja puukuosin kanssa.


Tähän kuistille tulee ehkä riippumatto, missä voi sitten talvella makoilla makuupussissa juoden teetä ja puutarhaa ihaillen. ;)
submit to reddit Delicious

värejä

Nämä ovat värejä mitä talosta löytyy kun me siellä asumme, jotain jo nyt:


maalivärit:
submit to reddit Delicious

Lähes tyhjä talo

Kävimme eilen lähes tyhjässä Talossa. Kastuimme matkalla ihan märäksi vesisateessa mutta eipä se mitään. Tultiin sit kotiin lämpimään suihkuun. Tapetteja oli aika kivasti jäljellä, tosin ei ehkä tarpeeksi yhteen huoneeseen yhtä lajia, mutta ehkä yhteen seinään. Tai no sitä olohuoneen tummaa vihreetä on vaikka kuinka paljon mutta taitaa olla liian tumma, vaikka ihana väri onkin. Ehkä käytän sitä jossain muualla...
Poimittiin muutama omppukin mukaan.


Te jotka olette saaneet salaisen linkin meidän albumiin, sieltä löytyy nyt lisää kuvia...  ;)
Ja varmaan tulee lisääkin. En viitsi kaikkea tuupata tänne blogiin.
submit to reddit Delicious

3.8.2011

Avaimet

Nyt avaimet saatu, vielä on jotain kaatopaikkaromua jäljellä.
Puuttuu vain remonttimiehet, jotta pääsisi aloittamaan! No mutta onhan siellä aika paljon ns.alustavia hommia mitä tarvii tehdä ennen remonttimiehiä. Kuten muovimattojen repimistä, mittailua ja suunnittelua. Remonttimiehet on kaiketi valittu, mutta sopimuksia ei vielä ole lyöty lukkoon lopullisesti. Kaikki ovat lomilla tai muissa hommissa, joten ei saada asioita rullaamaan ihan heti.

Tänään tehtiin raparperimehua. (On muuten älyttömän vaikea sana tuo "rapareri" eiku "raparperi"!) Piirakkaa ja kiisseliä on jo tehty aiemmin. Pikkusisko tulee meille marjanpoimintahommiin, jos vain ehtii. Niitä riittää! Mies lähtee reissuun, joten minulla on hyvää aikaa kokkailla mehua ja hilloja Talolla ja säilö kellariin sillä aikaa. Mitä sitä muutakaan nuori nainen tekisi vapaaviikonloppunaan?!
submit to reddit Delicious